Poslovođa i radnici pumpe “ispumpali” 180.200 KM (BiH)

20181031175647_505589

GRADIŠKA – Krim-policija iz Gradiške podnijela je izvještaj protiv šestorice muškaraca, koji ih tereti da su kao radnici benzinske pumpe “Nestro petrol” u Novoj Topoli nezakonito sebi uzeli oko 180.200 maraka, dio u novcu, a dio u gorivu i ostaloj robi, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako nezvanično saznajemo, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su za pronevjeru prijavljeni Miroslav Mirjanić (36), Duško Čuturilo (27), Njegoš Popravak (36), svi iz Gradiške, te Miljan Pačavra (40) iz Banjaluke i Miroslav Opačić (39) iz Laktaša.

Prema takođe nezvaničnim saznanjima, za pronevjeru, ali i utaju, prijavljen je i Darko Dodik (44) iz Laktaša, koji je osumnjičen da se o zakon ogriješio kao poslovođa ove benzinske pumpe.

Svih šestoricu terete da su od novembra prošle pa sve do februara ove godine kao radnici benzinske pumpe nezakonito uzeli artikle i novac, ukupne vrijednosti oko 143.500 KM.

Međutim, poslovođa se, sudeći po policijskom izvještaju, dodatno “omastio” kešom.

“D.D. je osumnjičen i da je kao poslovođa benzinske stanice od pazara uzeo oko 36.700 KM, koje je kao ovlašteno lice bio dužan položiti na žiro račun benzinske stanice”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Zanimljivo je da je gradiška policija i u septembru imala posla na jednoj benzinskoj pumpi, takođe u Novoj Topoli.

Krim-policajci su, naime, tada, iz pripremljene zasjede, u krađi goriva na benzinskoj pumpi “Nešković” u Novoj Topoli uhvatili radnika pumpe Milana V. (38) i njegovog poznanika Nikolu M. (21).

Tako je realizovana akcija “Dizel”, koja je, kako su nam tada potvrdili policijski izvori, pripremana duži period.

“Sumnja se da su njih dvojica gorivo krali uz pomoć potopne pumpe i crijeva”, kaže naš izvor.

 

izvor i foto: Nezavisne

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *