Traže se 24 djelatnika koje će obučiti za rad u autoindustriji (HR)

384784

Uprava TMD Groupa iz Gradačca u susjednoj BiH, koja proizvodi dijelove za najveće svjetske kompanije u automobilskoj industriji, odučila je proširiti poslovanje i na Hrvatsku.
U suradnji s njemačkim partnerom u Babinoj Gredi će sagraditi pogon za proizvodnju dijelova za automobile, kamione i radne strojeve. Ondje je registrirana tvrtka TMD Logistic, koja će biti proizvodno-logistički centar za cijelu TMD grupaciju i za potrebe strateškog partnera. Riječ je o desetak milijuna eura vrijednoj investiciji, a proizvodnja će biti koordinirana između BiH i Hrvatske.
U cilju osiguranja potrebnog kadra za pogon u Babinoj Gredi u tvornici TMD Group u Gradačcu organizirat će se obuka radnika u trajanju od šest mjeseci. Raspisan je natječaj za prijam u radni odnos prva 24 djelatnika koja će proći obuku – 12 CNC operatera na strojevima za obradu metala i za 12 strojarskih kovača. Mogu se javiti zainteresirane osobe u dobi od 18 do 45 godina sa srednjom stručnom spremom. Za CNC operatera poželjna je metalska i elektrostruka, dok se za obuku za poslove strojarskog kovača, navedeno je u javnom pozivu, mogu javiti i ostale struke. Nakon završetka obuke radnici nastavljaju raditi u tvornici u Gradačcu do puštanja u rad proizvodno-logističkog centra u Babinoj Gredi.
– Za vrijeme trajanja obuke i kasnijeg nastavka rada svi zaposlenici imat će dogovorene osobne dohotke sa svim doprinosima i troškovima putovanja ili boravka na lokaciji TMD Group Gradačac – stoji u pozivu. Rok za prijavu je 30 dana od dana objave natječaja (12. listopada), a zainteresirani trebaju dostaviti potvrdu o stručnoj spremi i kratak životopis s adresom stanovanja na adresu: TMD Group d.o.o. Gradačac 76250, Ulica sarajevska bb, Bosna i Hercegovina, uz napomenu za TMD Logistic. Prijave se mogu poslati i na mail: adna.huskic@tmd-group.ba.
Nakon zaključenja natječaja u Babinoj Gredi će biti organiziran razgovor sa svim prijavljenim kandidatima.
Općina Babina Greda i TMD Group organizirali su lani u rujnu i zajednički obilazak tvornica u Brčkom i Gradačcu koje posluju u sklopu te uspješne kompanije kako bi se zainteresirani budući radnici tvornice u Babinoj Gredi mogli na licu mjesta upoznati s načinom i uvjetima rada i porazgovarati s tamošnjim zaposlenicima.
Direktor TMD Groupa, Adem Hanić, uvjeren je da će Babina Greda postati važan metalski centar u Hrvatskoj, gdje će se proizvoditi autodijelovi za cijeli svijet, a riječ je o najbrže rastućoj branši. Napominje da za razliku od nekih drugih industrija, primjerice prehrambene, gdje je jako teško osvojiti čak i manji dio tržišta, tržište autoindustrije nema takvih ograničenja. Tržište je golemo, igrači su globalni, industrija se stalno mijenja i uvijek je u ekspanziji. Posla ima jako puno i to je, napominje, jedna od rijetkih industrija gdje je konkurencija dobrodošla.
– Mogu reći da onaj tko danas ima prije svega kadrovsku i tehnološku mogućnost, odnosno ljude i tehnologiju, a novac je tek na četvrtom ili petom mjestu, može uzeti posla koliko god hoće. Babina Greda je lokacijski izuzetno dobro pozicionirana, smještena je neposredno uz autocestu i može se reći da je u istočnoj Europi, a istovremeno u srcu same Europe – kazao je Adem Hanić za Glas Slavonije prigodom obilježavanja Dana općine Babina Greda. Tvornica autodijelova raditi bi trebala početi sljedeće godine i zapošljavat će najmanje sto radnika. Konačan broj novih radnih mjesta ovisit će o tome tko će sve ući u tu priču, a Hanić napominje da Babina Greda neće moći pokriti sve potrebe za radnom snagom.

 

izvor i foto: Glas Slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *