Do kraja godine autoput od Obrenovca do Preljine (SRB)

autoputbb

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će u 2019. početi izgradnja deonice auto-puta Novi Beograd-Surčin.
Najavila je i da 1. marta počinju radovi na deonici auto-puta na Koridoru 11 od Preljine do Požege.
“Deonicu Sučin-Obrenovac završavamo do kraja 2020. godine, odnosno početkom 2021, a sledeće godine počinjemo gradnju još jedne deonice, Novi Beograd-Surčin, u dužini od devet kilometara”, kazala je tokom rasprave u Skupštini Srbije o predlozima 10 zakona čiji je predlagač Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Ministarka je navela da će do kraja ove godine biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Preljine, a da već od 1. marta 2019. počinje izgradnja sledeće deonice na auto-putu koji će povezati Srbiju sa Crnom Gorom, od Preljine do Požege.
“Nije bilo jednostavno ugovoriti sve to, započeti radove, završiti sve projekte i eksproprijaciju. Ovi projekti i te kako će značiti za privredni razvoj tog dela Srbije”, rekla je Mihajlović.
Ona je istakla da se mnogo ulaže u puteve, i to ne samo u auto-puteve, već i u nekategorisane.
“Neki prethodni ministri su se slikali po nekoliko puta na istoj deonici, a ništa od toga nije bilo. Mi auto-puteve završavamo, ali ne samo njih”.

Izvor: b92

Foto: Pexels (Voicu Oara)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *