Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča 51,5 miliona KM (BiH)

rafinerija-ulja-modrica1-e1457711747219

BANJALUKA – Rafinerija ulja Modriča završila je prva tri kvartala ove godine u plusu od 2,3 miliona KM i time smanjila akumulirani gubitak na 51,5 miliona maraka. Istovremeno su povećane obaveze, ali i potraživanja ovog preduzeća.

Neto dobit rafinerije neznatno je smanjena ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je iznosila 2,39 miliona KM, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja ovog preduzeća za treći kvartal.

Ukupni prihodi rafinerije u prvih devet mjeseci 2018. iznosili su 18,4 miliona KM i smanjeni su u odnosu na isti prošlogodišnji period za oko 1,5 miliona KM, ali su smanjeni i rashodi.

Ukupni rashodi preduzeća su na kraju trećeg kvartala ove godine iznosili 16,1 milion KM, dok su u istom periodu lani bili 17,5 miliona KM.

S druge strane, obaveze rafinerije su sa prošlogodišnjih 2,3 miliona povećane na čak 5,5 miliona KM na kraju trećeg kvartala ove godine. Gotovo kompletan iznos obaveza čine kratkoročne obaveze koje iznose 5,47 miliona KM.

Kratkoročna potraživanja rafinerije i dalje imaju trend rasta i na kraju septembra su iznosila 39 miliona KM. Ova potraživanja se uglavnom odnose na povezana lica.

Broj zaposlenih je povećan sa 365 na 372 radnika.

 

izvor i foto: Capital

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *