Usmrtio pijanog pješaka koji je sjedio na cesti (HR)

383402

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je o detaljima nesreće u Bocanjevcima u kojoj je poginuo 60-godišnjak. Nesreća se dogodila u utorak u 19 sati, kada je 42-godišnjak upravljao automobilom Ulicom Matije Gupca u Bocanjevcima. Zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom vozila vozač je udario u 60-godišnjaka koji je sjedio na kolniku. Od siline udara 60-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, a tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Protiv 42-godišnjaka podnesena je kaznena prijava.
Pitomo belišćansko prigradsko naselje Bocanjevci ne smiruje se od tragedije koja ga je potresla u utorak navečer s obzirom na to da su i poginuli Josip Varžić i vozač iz istog mjesta i gotovo susjedi, a njihove obiteljske kuće nisu udaljene ni stotinjak metara jedna od druge!
– Sve je to pretužno i pretragično. Jednostavno ne znamo koga bismo u ovoj situaciji više žalili: ili nesretnog Josipa, koji je tako strašno skončao ni stotinjak metara od svoje kuće, ili sirotog vozača, koji je maksimalno ispravan čovjek, a koji će cijelog života na duši nositi jedan život ugašen spletom nesretnih okolnosti – pričaju nam jučer Bocanjevčani pokazujući na dio ceste ispred kućnog broja 11 gdje se dogodila tragedija.
Naši sugovornici koji su željeli ostati anonimni jedinstveni su u svojim stajalištima da je u ovoj priči glavni krivac zapravo alkohol i tvrde da je u trenutku pogibije Josip bio u teško alkoholiziranom stanju u kojemu nije bio sposoban samostalno prijeći čak ni na drugu stranu ceste do svoje kuće na ulazu u selo gdje je živio. Zbog alkohola mu se, kažu, prije dosta godina prvo razorio brak i obitelj, a djeca su mu se odselila u Njemačku i Zagreb gdje su zasnovala obitelji. U rodne Bocanjevce dolazili su u posjete, tako da je Josip otkako mu je prošle godine preminula majka živio sam. Preživljavao je uz pomoć naknade iz Centra za socijalnu skrb, bio je uključen i u Program “Pomoć u kući” zahvaljujući kojemu mu se nastojalo koliko-toliko osigurati pristojne uvjete života. Pomagalo mu se i na druge načine i prigodnim paketima i donacijama u svakoj mogućoj prilici. Međutim, kada bi stizala mjesečna naknada iz Centra, prvih nekoliko dana Josip je jednostavno gubio kontrolu nad sobom i odavao se alkoholu, unatoč teškoj bolesti zbog koje je bio prisiljen kretati se s pomoću štaka.

 

izvor i foto: Glas Slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *