Radovi na putevima 13.10.2018. (BiH)

put cg11

REPUBLIKA SRPSKA

Na većini puteva ovoga jutra saobraćaj se odvija redovno. Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.U koltinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima vozačima skrećemo pažnju na oprezniju i sporiju vožnju zbog jutranje magle posebno izdvajamo područje , Doboja, Mrkonjić Grada, Banja Luke i Prijedora. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Do 22.10.2018. u vremenskom periodu od 7-19 časova, zbog sanacionih radova na kolovozu na magistralnom putu M-4 dionica Banjaluka (pijaca) – Banjaluka (Rebrovac) na Bulevaru Srpska vojske saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom u smjeru Rebrovac prema Pijaci za potrebe izgradnje priključka na magistralni put benzinske stanice IDEAL PETROL.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača (do 27.11.2108 ), u vremenu od 07:00 do 16:00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok u vremenskim periodima od 00:00 do 07:00 i od 16:00 do 00:00 časova ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i na dionicama magistralnom putu M-4, Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. Planirano je da radovi traju do 31.12.2018. godine.

U toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-477a Moštanica-Kozarska Dubica.Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici mag. puta M-16 Karanovac-Crna Rijeka, i M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

U toku su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja (do 15.10.2018.). Vozače molimo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica RS (Trnovica 2)-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore (do 26.10.2018.). Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.Takođe, zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-456 Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, saobrćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1-Prnjavor (sekcija “Đokin potok” na stacionaži od km 29+885 do 31+085), (u mjestu naseobina Lišnja i Puraći na stacionaži od km 25+980 do km 24+910 25+750 km i 26+700 km) i na regionalnom putu R-474 dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 (sekcija „Prnjavorska petlja“ na stacionaži od km 0+417 do km 0+65), izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj. Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor (na stacionaži od km 24+500 do km 28+500) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa navedenim magistralnim putem i izmještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija. (predviđeno je da radovi traju do 31.12.2018.).

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Deminerski radovi

Radnim danima, u vremenu od 08 do 16 časova, radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-20 Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča (do 02.11.).

Zbog izvođenja deminerskih radova na M-14.1 Brod-Odžak (deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13) od 08 do 18h radnim danima (do 21.12.2018.), saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

AMS RS

U toku je tradicionalna republička kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”

Auto-moto savez Republike Srpske podsjeća sve vozače da je počela nova školska godina u Republici Srpskoj i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza i obavještava ih da je počela tradicionalna republička kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”. Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon 066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

BANJA LUKA

Zabranjuje se saobraćaj: svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilićasvim vozilima preko Zelenog mosta,svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

FEDERACIJA BiH

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima i u F BIH. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Drine, Save i Spreče, kao i puteve na području: Tuzle, Bihaća, Kupresa i Prozora.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog održavanja automobilističkog takmičenja Rally “Jahorina 2018”, danas (13.10.) u vremenu od 17 do 21 sati, kao i sutra (14.10.) od 08 do 12 sati, dolazit će do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-446 Sarajevo-Trebević. Sutra (14.10.) u vremenu od 12:30 do 16:30 sati, dolazit će i do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-447 Gazin Han-Hreša.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad-Dvor.

Zbog radova u Crnoj Gori u vremenu od 09 do 13 i od 15:00 do 18:00 časova ne preporučuje se korištenje GP Deleuša (do 16.10.2018.).

 

izvor: AMS-RS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *