Traži se rješenje: Mostar odbio kružni tok pa ga sada gradi (BiH)

semafori-vrhavenije (1)

Izabran je projektant projekta kružnog toka na ‘Vrhu Avenije’ u Mostaru, odnosno na raskrižju ulica kralja Tomislava i kneza Višeslava. Kako stoji na internetskim stranicama Grada Mostara, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i potpisan ugovor ”za usluge tehničkog projektiranja u građevinarstvu za objekte niskogradnje, Vrh Avenije — rotor” s tvrtkom GEO-Data d.o.o. Mostar. Navedeno je da se projektiranje odnosi na rekonstrukciju postojećeg raskrižja ulice Kralja Tomislava (Avenija i ulice Kneza Višeslava (Rudarska), koje je semaforizirano, te se u praksi pokazalo kao usko grlo u prometu.

”Izgrađeno kružno raskrižje kod prema naselju Centar II (kod Mljekare), dovelo je do veće propusnosti u prometu, smanjenje gužvi i prometnih nezgoda, kao i smanjenje troškova održavanja samog raskrižja. U proteklom vremenu nije bilo pritužbi na funkcioniranje ovog kružnog raskrižja od strane vozača i pješaka, te se isto uzima kao predložak rješenja kružnog raskrižja na vrhu Avenije”, navodi se u izvješću o realuzaciji ugovora.

Navodi se kako će se u obuhvatu projekta riješiti komunalne instalacije, oborinske odvodnje, vodovoda i kanalizacije, kao i javne rasvjete, ”ako je isto potrebno”. Podsjećamo, na spomenutom Semafori na ovom raskrižju postavljeni su u rujnu 2014. godine a njihovo puštanje u rad, osim kašnjenja – opet se prekršilo obećanje da će đaci prvih dana nastave imati sigurniji prijelaz preko ulice – , obilježilo je i obećanje gradskih vlasti kako će biti riječ o najmodernijem semaforu u Mostaru. Naime, najavljeno je kako će na semafore biti postavljena tipkala za slabovidne osobe, no ona nisu postavljena kao ni najavljeni prilazi za invalide, ali i roditelje s kolicima koji su godinama kasnije ostali daleko od prilagođenih. Te godine, kada se zbog prevelikog broja prometnih nesreća raspravljalo o rješenjima za raskrižje, spominjao se i kružni tok. Kao razlog odabira semafora, naveden je mosta Sutina.

”Stručnjaci iz Zagreba su prezentirali kružni tok za taj dio prometnice kao loš plan jer bi se stavljanjem u funkciju mosta, koji je u izgradnji, promet na tome dijelu jako zgusnuo. Semafori su najbolje moguće rješenje”, pojasnio je te godine ovakvo idejno rješenje Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara.

 

izvor i foto: Bljesak

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *