Da li Beograd dobija novi most? (SRB)

most novi

To podrazumeva i izgradnju još jednog drumsko-železničkog mosta na Dunavu, izjavio je državni sekretar u tom ministarstvu Miodrag Poledica.
“Mi smo u pregovorima i vrlo brzo ćemo usaglasiti ugovor za izgradnju sektora C, od Bubanj Potoka do Pančeva uključucjući i drumsko- železnički most i na taj način će, pored putne, biti završena i železnička obilaznica oko Beograda”, rekao je Poledica novinarima.
Na pitanje o transportu opasnih tereta, Poledica je rekao da se od 1. jula opasni tereti više ne prevoze vozom oko Kalemegdana ka Pančevačkom mostu već preko Vukovog spomenika i to uz posebne mere predostrožnosti.
“Taj kolosek ispod Kalemegdana je ukinut i sada uz sve mere predostrožnosti i instrukcije dobijene od Sektora za vanredne situacije, a ima ih oko 30 mera predostrožnosti za trasport za sve vrste vozova, oni idu kroz Vukov spomenik i dalje ka Pančevačkom mostu”, rekao je on.
Dodaje da ti vozovi idu samo noću i to brzinom do 10 km na sat, kao i da u toku transporta može da bude samo jedan voz u tunelu.
“To funkcioniše od 1. jula, bez ikakvih problema”, naglasio je Poledica.

Izvor: b92

Foto: b92

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *