Vremenske prilike i stanje na putevima 10.10.2018. (SRB)

RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 10.10.2018.g:
Ujutro mestimično magla, koja će se po pojedinim kotlinama zadržati pre podne. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najviša temperatura od 22 do 26 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Od 10.do 13.10.2018.g., izvodiće se radovi na otklanjanju oštećenja na delu auto- puta između petlji „Subotica jug“ i „Žednik“, (državnom putu I A reda broj 1) u smeru ka Novom Sadu. Za vreme radova saobraćaj će se preusmeravati sa vozne na preticajnu saobraćajnu traku. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Do 24.11.2018.g, predviđeni su radovi na delu puta između Leštana i Bećarevog brda (drž putu II A reda broj 153), na oko 2km pre skretanja za Zaklopaču. Saobraćaj će na ovom delu biti usporen i odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 10. do 13.10.2018. godine, izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 26, Beograd – Obrenovac, na deonici Umka – Barič. U toku radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjm vozila.
Od 09.10.2018. do 14.11.2018.godine, na snazi će biti obustava saobraćaja, usled radova na Klisanskom mostu, na državnom putu II A reda broj 100, deonica Novi Sad-Subotica, Sentandrejski put. Alternativni putni pravac su gradske ulice.
Dana 10.10.2018.godine, u periodu od 12.00 do 13.00 časova, izvodiće se radovi na ispitivanju konstrukcije mosta u mestu Jarmenovci, na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola – Rudnik. Za vreme izvođenja radova biće korišćena adekvatna privremena saobraćajna signalizacija i oprema, a saobraćaj će ručno regulisati radnici sa zastavicama.
U toku su radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola – Rudnik. Radovi se izvode u vremenskom periodu od 07.00 do 15.00 časova, a planirano trajanje je do 10.10.2018. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Zbog izgradnje petlje „Petlovo brdo“ – faza 1. od 08.10. do 30.11.2018. g. biće izmenjen saobraćaj zbog radova na kružnom putu Železnik-Rakovica, u zoni izgradnje novog nadvožnjaka Ibarske magistrale, u dužini od 120 m. Saobraćaj se na ovoj deonici odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku regulaciju saobraćaja. Radovi se izvode u saobraćajnoj traci namenjenoj za smer kretanja od Železnika ka Rakovici, dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila trakom koja vodi od Rakovice
ka Železniku. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Do 20.10.2018. g. u periodu od 09 do 12 č. i od 13 do 16 č, zbog radova na presvlačenju puta novim slojem asfalta, biće obustavljen saobraćaj na deonici glavnog putnog pravca koji od Lebana vodi ka mestu Negosavljje (drž. putu I B reda br 39). U vreme obustave vozači će moći da koriste alternativni opštinski put (Bučumentski put). Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na snazi je obustava saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 23, na obilaznici oko Čačka, usled nastalog oštećenja na vijaduktu.Altrenativni putni pravac je preko Beljine. Planirano trajanje radova je do 17.10.2018. godine.
Dana 09.10.2018. godine, izvodiće se radovi na popravci popravci oštećenog kolovoznog zastora, na državnom putu I B reda br. 10, Beograd-Pančevo, deonica Sibnička petlja-Pančevo, u smeru Beograd-Pančevo. Saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom.
Od 08. do 28.10.2018 god. Izvodiće se radovi na izgradnji kružne raskrsnice na dzavnom putu I B reda br 28 ,raskrsnica Omladinske i ulice Lipa u Užicu. Saobraćaj će se odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Od 09.10.2018. pa u narednih 45 dana, izvodiće se radovi na montaži zidova za zaštitu od buke na deonici Staničenje – tunel Sarlah. Saobraćaj će se zoni radova odvijati u preticajnoj traci dok će zaustavna i vozna traka biti zatvorene za saobraćaj.
Do 03.12.2018.g, izvodiće se radovi na putu Svilajnac – Petrovac na Mlavi na deonici koja prolazi kroz Svilajnac (drž. putu II B reda broj 162), i ukršta se sa ul. Vojvode Putnika. Saobraćaj se zbog ovih radova odvija nesmetano koji su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP trenutno nema dužih zadržavanja.
Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na GP Horgoš su oko 120 minuta, a na GP Batrovci oko 180 minuta.

Izvor: AMSS

Foto: Pexels

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *