Ekološka rešenja u saobraćaju na kongresu “Motorna vozila i motori” u Kragujevcu (SRB)

kongres-motorna-vozila-i-motori

Ekologija – vozilo i bezbednost saobraćaja – efikasnost, teme su ovogodišnjeg Sedmog međunarodnog kongresa „Motorna vozila i motori“, koji se održava 4. i 5. oktobra na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu.
Na sedmom međunarodnom kongresu „Motorna vozila i motori“, bilo je reči o ekološkim rešenjima u oblasti saobraćaja, ali i najnovijim domenima automobilske industrije.
Tokom dva dana Kongresa, 4. i 5. oktobra biće izložen 61 naučno stručni rad, od toga 23 iz inostranstva, 38 radova iz Srbije.
Radovi koji su izabrani za sedmi međunarodni kongres praktično su odraz savremenih trendova u proizvodnji automobila.
Kongres je prilika da se učesnici upoznaju kako izgleda automobil danas,koje se nove tehnologije primenjuju, kako bi auto budućnosti bio još bolji, ekonomičniji i čistiji.
U radu kongresa, učestvovaće i eminentni stručnjaci u oblasti automobilske industrije iz Italije, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Rusije, Japana, Bugarske i zemalja sa teritorije nekadašnje Jugoslavije.
Učesnici skupa saznali su koji su novi trendovi razvoja vozila u svetu, jer sve više se ide ka poboljšanju efikasnosti motora, kroz sagorevanje, bolje snabdevanje gorivom kao i smanjenje težine vozila.
Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković.

Izvor: RTK

Foto: RTK

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *