Uskoro počinje naplata parkinga u Centru “Safet Zajko” (BiH)

parking automat

Naime, u toku je nabavka sistema naplate i Javno preduzeće Lokom, koje upravlja Centrom Safet Zajko počet će sa naplatom parkinga kada sistem za naplatu bude tehnički spreman, potvrdili su iz Općine Novi Grad.

Naplata će se vršiti tako što će prvih pola sata korištenja parkinga biti besplatno, a svakinaredni sat plaćat će se 1 KM.

“Sam kompleks ima značajne troškove održavanja, a naplata parkinga po simboličnoj cijeni bila je planirana i ranije, kao i još jedan broj sadržaja, koji se već naplaćuju, a čime se omogućava održavanje Centra u stanju u kakvom jeste”, kazali su za Radiosarajevo.ba

Istaknuli su da nisu tačne informacije da Općina u budžetu izdvaja sredstva za održavanje ovog kompleksa.

“Sredstva planirana budžetom izdvojena su za izgradnju novih sadržaja, kao što su nova dječija i sportska igrališta, adrenalin park i obnova jednog od objekata koja će uskoro započeti”, rekli su iz Općine Novi Grad.

Podsjetimo, Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, dječija igrališta i teren za odbojku na pijesku.

 

izvor: Akta

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *