U Srbiji digitalizovano carinjenje ekspresnih pošiljaka, minimalni rok čekanja (SRB)

pošiljka

U Srbiji počinje da se primenjuje pojednostavljena i digitalizovana procedura carinjenja ekspresnih pošiljaka, što će doprineti da većina ekspresnih pošiljaka bude obrađena u minimalnom roku – saopšteno je danas na završnoj radionici projekta “Uvođenje pojednostavljenog postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka.”
U saradnji sa Upravom carina, Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i ekspresnim operatorima, projekat “Uvođenje pojednostavljenog postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka” realizovala je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje.
Završnoj radionici projekta održanoj u Beogradu u hotelu Crown Plaza prisustvovali su i predstavnici carina sa Zapadnog Balkana, koji po ugledu na Srbiju implementiraju isti projekat u okviru GIZ Otvorenog regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine.
– Uskoro možete očekivati da će se oko 80% pošiljaka pristiglih preko kurirskih operatora puštati u slobodan promet u roku od sat vremena po prispeću, što je do sada bilo nezamislivo – najavio je na početku skupa pomoćnik direktora i koordinator Uprave carina Veselin Milošević. – Da bi ekspresne pošiljke to zaista i bile neophodno je omogućiti i njihovo ekspresno carinjenje, što smo okončanjem ovog projekta uspeli da postignemo.
Brzina dobijanja pošiljki od izuzetnog je značaja kada su u pitanju pošiljke poput komponenti za proizvodnju, uzorci, važni ugovori ili dokumenta za poslovanje. Nov, u potpunosti elektronski, način carinjenja doprineće uštedi vremena i troškova za privredne subjekte i građane i podstaći spoljnu trgovinu i direktne investicije.
Ključna za uspeh ovog projekta i pronalaženje najpogodnijeg postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka za Srbiju bila je saradnja predstavnika državnih institucija i privatnog sektora, naglasila je Suzan Hartman (Susanne Hartmann) vođa projekta Alijansa za trgovinske olakšice.
Prema njenim rečima, tokom planiranja i implementacije projekta, ova saradnja je ne samo uspostavljena, nego i podignuta na viši nivo. – Od velikog značaja za uspeh projekta bila je upravo lokalna i globalna operativna ekspertiza ekspresnih operatora. Njihovo iskustvo i uvid u primere dobre prakse veoma mnogo su doprineli pronalaženju rešenja adekvatnih za Srbiju – zaključila je Suzan Hartman.
Njenu ocenu potvrdila je i Tatjana Dinkić iz Sekretarijata Nacionalnog koordinacionog tela za olakšanje trgovine, koji je upravo na inicijativu poslovne zajednice, u novembru prošle godine osnovala Vlada Srbije.
– U okviru Koordinacionog tela za olakšanje trgovine najaktivnija je upravo stručna radna grupa za carinske procedure koja je već ispunila planirane aktivnosti u koje spada i Uvođenje pojednostavljenog carinskog postupka za ekspresne pošiljke – konstatovala je ona i zaključila da je sistematičan i zajednički pristup javnog i privatnog sektora problemima koji se pojavljuju u spoljnotrgovinskom prometu veoma važan i da doprinosi naporima Vlade Srbije i njenih partnera u procesu olakšanja i pojednostavljenja spoljne trgovine.
Na važnost pojednostavljenja i digitalizacije postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka za spoljnu trgovinu, ali i za privredne subjekte i građane, ukazala je pomoćnica ministra finansija Snežana Karanović.
– Sporazum o trgovinskim olakšicama omogućava stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje privrednih subjekata. U tom smislu, ovaj sporazum se ne odnosi samo na sprovođenje carinskih procedura, već sveobuhvatno povezuje sve druge institucije koje zajedno sa carinskom službom učestvuju u postupku spoljnotrgovinskog prometa. Pojednostavljen carinski postupak sa ekspresnim pošiljkama u skladu sa navedenim sporazumom je od velikog značaja, kako za građane, tako i za privredne subjekte, i veoma smo zadovoljni što se uspešno sprovodi – rekla je Karanović.
Ministarstvo finansija Republike Srbije, dalo je neophodnu podršku novoj proceduri i kroz Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju s robom, koja je stupila na snagu u avgustu ove godine.
Nova pojednostavljena procedura u skladu je sa propisima Evropske unije i Svetske trgovinske organizacije i u potpunosti je elektronska. U način i brzini funkcionisanja postupka mogli su se uveriti i učesnici radionice koji su u tu svrhu posetili Carinsku ispostavu u Novim Banovcima.
Učesnicima i zainteresovanim predstavnicima medija tom prilikom predstavljena je praktična primena aplikacije zahvaljujući kojoj je moguća realizaciju ovog procesa.
Uspeh projekta “Uvođenje pojednostavljenog postupka carinjenja ekspresnih pošiljaka” u Srbiji i Crnoj Gori inspirisao je i druge članice CEFTA sporazuma da pokrenu aktivnosti na unapređenju ove procedure.
Implementacija projekata već je počela, a za uspeh i brzinu razvoja tih projekata biće veoma značajno iskustvo i lekcije koje su u tom procesu savladale Srbija i Crne Gora, saopšteno je iz GIZ-a.

Izvor: eKapija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *