Vremenske prilike i stanje na putevima 14.09.2018. (SRB)

autoput srbija

Očekuje nas još jedan period lepog vremena sa dnevnim temperaturama u porastu kojeće se kretati i do 30 podeljka što će doprineti nesmetanom odvijanju saobraćaja. Umeren broj vozila prisutan je na auto-putevima zbog čega zadržavnja na naplatnim stanicamanema, a slično je i na putevima I i II reda, na kojima nema vanrednih zastoja i prekida.
Podsećamo vozače da je na velikom broju deonica izmenjen saobraćaj zbog radova, napojedinim vožnja je samo usporena ili se uz pomoć semafora reguliše protok vozila, dok je na nekim saobraćaj potpuno obustavljen kada se koriste obilazni putevi.
RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 13.09.2018.g: U jutarnjim satima po kotlinamakratkotrajna magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo, posle podne na severu i zapadu umereno oblačno. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 27 °C do 30 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Od 18. do 25.09.2018. g, predviđeni su radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije od petlje „Orlovača“ do ulaza u Meljak, na ibarskoj magistrali (drž. putu I B reda broj 22). Radovi će se izvoditi vremenu od 07 do 15 č. Za vrame radova biće korišćena adekvatna privremena saobraćajna signalizacija i oprema.
U noći između subote i nedelje 14/15.09. i nedelje i ponedeljak 15/16.09.2018. g, od 21č do 05 č, predviđeni su radovi na struganju i asfaltiranju kolovoza u zoni Pančevačkog mosta u Beogradu, (drž. putu I B reda br 47), u smeru ka Beogradu iz pravca Pančeva. Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naimeničnim propuštanjem vozila uz primenu odgovrajuće saobraćajne signalizacije.
Od 17. do 19.09.2018. godine, u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00h, izvodiće se radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici od Plavog mosta do petlje „Lasta“, u smeru ka Nišu. Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima i u toku izvođenja radova na tom delu puta za saobrćaaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom (srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom.
Puštena je u saobraćaj novoizgrađena petlja „Bujanovac 1“, na delu auto-puta E-75. Pristup Bujanovcu ovim je omogućen preko petlje „Bujanovac 1“, iz smera od Vranja ka Bujanovcu, kao i uključenje na auto-put E-75, iz pravca Bujanovca ka Vranju odnosno Preševu.
Dana, 16/17.09.2018. godine u vremenskom periodu od 22:00 do 02:00h, izvodiće se radovi na skidanju državnih zastavica Republike Srbije i državnih zastavica Republike Indije, na delu državnog puta I A reda broj 1, na mostu „Gazela“ i od mosta „Gazela“ do aerodroma „Nikola Tesla“. Radovi će se izvoditi u pokretu, biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom, a za saobraćaj će privremeno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.
Počeli su radovi na sanaciji oštećenog puta koji prolazi kroz Novu Varoš (drž.puta. IB reda br.23.). Saobraćaj se na ovoj deonici odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom, a ovakavnačin odvijanja saobraćaja planiran je do završetka radova okvirno do 12.10.2018.g. Radovi su bezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 12.09. do 12.10.2018. g do 17č, predviđenii su radovi na popravci mosta preko obodnog kanala Krnjevo, na auto-putu od Velike Plane do petlje Požarevac (drž. puta IA reda broj 1.) u smeru Niš-Beograd. Za vreme radova saobraćaj će iz pravca Niša ka Beogradu biti preusmeren, preko službenih prolaza, na dvosmerno odvijanje saobraćaja trakom smera Beograd – Niš. Radovi će biti bezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 12.09. do 12.10.2018. g, zbog radova na sanaciji klizišta na putu Prilike – Jasenovo (drž. puta II reda broj 194) u blizini mesta Presek. saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.
Međutim, zadržavanja ima za teretna vozila na izlazu iz zemlje na GP Batrovci oko 6 sati.

Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *