Vremenske prilike i stanje na putevima 13.09.2018. (MK)

put-mk

Drumski saobraćaj se odvija uglavnom po suvim kolovozima.
FREKVENCIJA: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima nema većih zadržavanja za ulazak i izlazak iz zemlje.
AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i poštovanje saobraćajne signalizacije.
RADOVI NA PUTU: Do 01. 10. 2018. godine zbog građevinskih radova na regionalnom putu P-2345 Vinica – Bigla – Delčevo, između s.Dragobrašte – Trsino saobraćaj će biti obustavljen i odvijaće se alternativnim putevima.
Ilinden Struga ad izveštava da je od 25.08.2018 godine, zbog sanacije Bitola obilaznice, saobraćaj obustavljen i do završetka građevinskih radova biće preusmeren kroz grad Bitola.
Vijadukt TRGOVINA obaveštava da su od ponedeljka 20.08.2018 počeli građevinski radovi rekonstrukcija obilaznice kod Skoplja (Stajkovci-Mirkovcki) na period od šest meseci.
Od 14. avgusta 2018. godine, u Skoplju su počeli radovi na putu na dve lokacije: “Geing” je izvestio da će od danas do 3. septembra, raditi geodetska merenja na Bulevaru Partizanskih odreda, od raskrsnice sa Bulevarom 8. septembra do mosta “Ujedinjene nacije” privremeno će biti promenjen režim saobraćaja, u skladu sa utvrđenim saobraćajnim znacima. “Escvatori-MK” izveštava da su od 14. avgusta 2018. godine, počeli radovi na rekonstrukciji ul. “Aco Šopov” od raskrsnice sa bulevararom “Ilinden” do raskrsnice sa bulevarom “Partizanski odredi” do raskrisnice ulice “Fiodor Dostojevski”.
Ilinden Struga SL obaveštava da u skladu sa odobrenjem za privremenu promenu režima saobraćaja na deonici autoputa A2 Kičevo – Ohrid (Little River – Bluebird) od 10.8.2018 uvodi privremenu izmenu saobraćaja (prelaze iz jedne trake u drugu) za koju je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija. Promena će trajati do završetka radova na izgradnji.
Vijadukt TRGOVINA Gostivar počinje sa građevinskim radovima na izgradnji staze za kretanje Petrovac – R’žaničino, deo regionalnog puta R – 1102 Opština Petrovac, Skoplje na period od devedeset dana počevši od utorka (26. 06. 2018).
Kompanija ASFALT doo Skoplje obaveštava da zbog građevinskih radova na izgradnji elektronskog sistema naplatne stanice Gevgelija od 21.06.2018. do 18.10.2018. na autoputu A1, sekcija Demir Kapija-Đevđelija, Đevđelija naplatne stanice i obrnuto uvela privremenu promenu režima saobraćaja i postavila odgovarajuće saobraćajne znake na ovoj deonici. Promena će trajati do završetka radova i vozači se upozoravaju da će pažljivo pristupaju ovoj deonici.
Od 21.05.2018 je počela izgradnja Ekpress puteva A4: Štip čvor jug (Sofilari) – Rudnik (km na 5 + 000 do km 28 + 560).
Nastavak radova na izgradnji za rehabilitaciju nacionalnog puta A2 delu Gostivar (mosta kod sela Zdunje) u selu Kolari i rehabilitacije mostova na istom delu u dužini od 28,5 km. Istovremeno, vrši se i izvođenje građevinskih radova na remedijaciji mostova na istom državnom putu. Trenutno su u toku i građevinski radovi na mostu Atanasova reka dužine 110 m3. Saobraćaj se odvija u jednoj saobraćajnoj traci i reguliše se semaforom. Ukupno trajanje rehabilitacije puta i mostova očekuje se da će trajati 15 meseci ili završetak građevinskih radova barem u ovom trenutku je planiran do kraja 2018. godine u septembru mesecu.
GD Beton AD Skoplje obaveštava da će od 21.02.2018 obavljati građevinske radove na rehabilitaciji puta R1102, deonica od Petrovca do Katlanova u delu nadvožnjaka Konjari Katlanovo (stari put). U tu svrhu, uvedena je privremena promena režima saobraćaja i postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
GP ILINDEN – Struga izveštava da je od 30.01.2018. na regionalnom putu R – 1301 Biljinini izvori – Naselje Konjsko počinje promena režima saobraćaja zbog građevinskih radova na putu. Na tom delu puta biće postavljena odgovarajuća vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija.
Na autoputu A2 put Kičevo – Ohrid (deo – Pesočani) od 21.12.2017. uvedena su privremena promena saobraćajna odstupanja (prelaz iz jedne trake u drugu), za koja je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
Put A2 deo Struga – Granični prelaz Kafasan počinje prilagođavanjem vozila režimu saobraćaja na dan 12.08.2017 od 14h. i trajaće do završetka građevinskih radova. Prolaz će biti označen vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.
Od 15.11.2017 godina počeli su građevinski radovi na izgradnji petlje Vanco Prke sekcija Autoput A3 od Probistipu do sela. U tu svrhu uvedena je privremena promjena režima saobraćaja i postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
DG Beton AD Skoplje saopštava da je od 20.10.2017. počela je rekonstrukcija državnog puta A2, na delu Saraj-Gruppin. U ovu svrhu je uvedena privremena promena režima saobraćaja.Vozači se upozoravaju da poštuju nov uspostavljenu saobraćajnu signalizaciju na navedenom delu puta.
Umanjenje mosta na autoputu A-1 Gradsko – Negotino, Stobi u reku Crnom, desna traka je zatvorena za saobraćaj, saobraćaj je preusmeren na levu traku. Postavljena je odgovarajuća signalizacija.
Na putu R 1308 Makazi – gp. Markova noga, zbog klizišta blizu M.V, saobraćaj Long Reed se odvija na jednosmernoj traci u dužini od 150 metara. Pravilna saobraćajna signalizacija se postavlja na licu mesta.
Upozoravamo vozače da pažljivo i sa smanjenom brzinom pristupe mestima gde se obavljaju radovi i da prate uputstva novootpostavljene saobraćajne signalizacije.

Izvor: AMSM

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *