Vremenske prilike i stanje na putevima 13.09.2018. (SRB)

putevi srbije

Vozače danas očekuje vedro i toplo vreme koje će doneti dobre uslove za vožnju. Kraj turističke sezone donosi nam umeren intezitet saobraćaja i dobru prohodnost,trenutno bez zastoja na državnim putevima I i II reda. Međutim pored povoljnih vremenskih uslova, u vožnji je uvek potrebno više opreznosti, a posebno u ovim danima intezivnih radova zbog kojih je na snazi veliki broj izmena u saobraćaju.
PROGNOZA VREMENA ZA 13.09.2018: Ujutru ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, jugoistočni i istočni. Najviša temperatura od 27 do 31 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU: Od 17. do 19.09.2018. godine, u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00h, izvodiće se radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici od Plavog mosta do petlje „Lasta“, u smeru ka Nišu. Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima i u toku izvođenja radova na tom delu puta za saobrćaaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom (srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom. Puštena je u saobraćaj novoizgrađena petlja „Bujanovac 1“, na delu auto-puta E-75. Pristup Bujanovcu ovim je omogućen preko petlje „Bujanovac 1“, iz smera od Vranja ka Bujanovcu, kao i uključenje na auto-put E-75, iz pravca Bujanovca ka Vranju odnosno Preševu.
Dana, 13.09.2018. godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 19:00h, izvodiće se radovi na montaži novih metalnih konstrukcija portala, na delu državnog puta I A reda broj 1, ispred saobraćajne trake za isključenje saobraćaja na petljama „Požarevac“, „Smederevo“, i „Kolari“, pravac Niš – Beograd. Na delu puta gde se izvode radovi, za saobraćaj će naizmenično biti zatvorene preticajna ili vozna i zaustavna saobraćajna traka. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Dana, 13/14.09.2018. godine, u vremenskom periodu od 22:00 do 02:00h, izvodiće se radovi na postavaljanju i 16/17.09.2018. godine, u istom vremenskom periodu, izvodiće se radovi na skidanju državnih zastavica Republike Srbije i državnih zastavica Republike Indije, na delu državnog puta I A reda broj 1, na mostu „Gazela“ i od mosta „Gazela“ do aerodroma „Nikola Tesla“. Radovi će se izvoditi u pokretu, biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom, a za saobraćaj će privremeno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.
Od 12.09. do 12.10.2018. g do 17č, predviđenii su radovi na popravci mosta preko obodnog kanala Krnjevo, na auto-putu od Velike Plane do petlje Požarevac (drž. puta IA reda broj 1.) u smeru Niš-Beograd. Za vreme radova saobraćaj će iz pravca Niša ka Beogradu biti preusmeren, preko službenih prolaza, na dvosmerno odvijanje saobraćaja trakom smera Beograd – Niš. Radovi će biti bezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 12.09. do 12.10.2018. g, zbog radova na sanaciji klizišta na putu Prilike – Jasenovo (drž. puta II reda broj 194) u blizini mesta Presek. saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 12. do 20.09.2018.g, zbog radova na montaži rasvetnih stubova u središnjem delu kolovoza, na auto-putu Beograd – Novi Sad, u zoni naplatne stanice „Novi Sad jug“ (drž. put I A reda br 1) za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, u smeru od Subotice ka Beogradu, a saobraćaj će se odvijati desnom (voznom) saobraćajnom trakom. Radovi ne utiču na rad naplatne stanice „Novi Sad jug“, a obezbeđeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Zbog radova na periodičnom održavanju mosta kod petlje Paraćin u sklopu auto-puta Beograd- Niš (drž. puta I A reda br 1) zatvorena je desna kolovozna traka u smeru ka Nišu zbog čega se saobraćaj preusmerava na suprotan smer na traku koja vodi ka Beogradau koja je sada dvosmerna. Za vreme ovih radova zatvareno je uključenje na auto- put kod na petlje „Paraćin“, u smeru ka Nišu. Vozači koji dolaze iz pravca Paraćina, a žele da se uključe na auto-put u smeru ka Nišu, mogu da koriste petlju „Ćuprija“ i petlju „Pojate“. Radovi će trajati okvirno do 20.11.2018.g., a obezbeđeni su odgovarajućom
saobraćajnom opremom i signalizacijom.
U utorak 12.09.2018.g počinju radovi na pojačanom održavanju auto-puta (drž. puta I A rada br. 3), od GP „Batrovaca“ sa Hrvatskom ka Beogradu, na deonici od naplatne stanice „Šid“ do petlje „Adaševci“, u smeru ka Beograd. Za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i deo vozne saobraćajne trake, dok će se saobraćaj odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom. Radovi su planirani u narednih 30 dana, a ukoliko vremenski uslovi to dozvole okvirnodo 12.10.2018.g.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA : Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA: Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja. Međutim,sa zadržavanjima moraju računati vozači teretnih motornih vozila i to na izlazu iz Srbije: na GP Horgoš zadržavanja su oko 2 sata, na GP Kelebija oko 4 sata, na GP Batrovci oko 6 sati i na GP Šid oko 2 sata.

Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *