Stradali vozač otišao pješice nakon nesreće (HR)

motocikl_m_b

ČAĐAVICA – Teško ozlijeđeni mladić pobjegao je s mjesta nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko tri sata na županijskoj cesti između Zvonimirovca i Čađavice na slatinskom području. Dvadesetdvogodišnji mladić sletio je s ceste mopedom, a kada su ga policajci pronašli završio je u bolnici.
– Uslijed kretanja neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim mopedom, neprilagođenom brzinom prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, vozač mopeda, koji je do sada već zatican i kažnjavan zbog počinjenja ovih i sličnih prekršaja, je u oštrom zavoju vozilom zahvatio putnu bankinu i sletio u kanal pokraj ceste. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a moped je ostavio u kanalu.
Počinitelj ove prometne nesreće vrlo je brzo pronađen, no odmah nakon pronalaska prevežen je u bolnicu u Virovitici zbog pružanja liječničke pomoći. Nakon izvršenog liječničkog pregleda utvrđeno je da je vozač mopeda u toj prometnoj nesreći zadobio teške ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju – doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Ova prometna nesreća je već petnaesta ove godine, u Virovitičko-podravskoj županiji u kojoj su nastradali sudionici na mopedima i motociklima. U tim nesrećema petero ih je ozlijeđeno teško, a deset lakše. Iako su nastupanjem prvih dana lijepog vremena policajci započeli s pojačanim kontrolama mopeda i motocikala, stradavanje ovih sudionika u prometu nije rijetkost i uz pješake i bicikliste ubrajaju se u najranjivije sudionike u prometu.
– Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje vozače mopeda i motocikla opetovano upozoravamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno da prolagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga, poštuju prednost prolaska, vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i na kojima mogu pretjecati na siguran način, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, koriste dnevna svjetala za vrijeme vožnje, ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene mjere opreza i zabrane upravljanja motornim vozilima, ne upravljaju neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i za vrijeme vožnje obvezno koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu – kažu iz policije i dodaju da će pojačanom kontrolom i dalje nastaviti kontrolirati mopediste i motocikliste.

izvor: Glas Slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *