Vremenske prilike i stanje na putevima 10.08.2018. (SRB)

putevi srbija 2

Veći broj vozila i pojačan intezitet saobraćaja očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, na koridoru 10, na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori, a u narednim danima sigurno će dosta opterećeni biti i putevi koji vode ka Guči zbog održavanja tradiocionalnog sabora trubača. U danima pojačanog saobraćaja povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, a najčešći uzroci su neprilagođena brzina, umor za volanom, vožnja pod dejstvom alkohola i nepoštovanje saobraćajnih propisa.
PROGNOZA VREMENA: Sunčano i toplo. Vetar slab i umeren jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak, povremeno sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 31 do 35 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU: Dana 12.08.2018. godine, u periodu od 08.00 do 18.00 časova, izvodiće se radovi na ispitivanju ležišta na osloncima Pančevačkog mosta, specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza na državnom putu I B reda broj 47, na deonici Beograd- Pančevo, u smeru Pančevo – Beograd. U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom.
Zbog radova na održavanju kružne raskrsnice „Resnik“, od petlje „Bubanj Potok“ do tunela „Straževica“, na delu gde se ukršta put IIA reda br 154 sa ul. Slavka Miljkovića u Resniku saobraćaj se uz pomoć privremen devijacije odvija dvosmerno, sa zabronom skretanja ka Resniku u ul. Slavka Miljkovića. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom i izvodiće se do 31.08.2018.g, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Do 11.08.2018. godine izvodiće se radovi na mestimičnoj sanaciji asfaltnog kolovoza na deonici od ulaska u Batajnicu iz pravca Zemuna (nadvožnjak) do glavne raskrsnice u Batajnici na ukrštanju državnih puteva II A reda broj 100 i II B reda broj 319. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Od 07. do 17.08.2018.g, od 07 do 17č, zbog radova na redovnom održavanju državnih puteva, na putu I B reda br. 22 između Preljine i Mrčajevaca saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na delu radova. Radovi na redovnom održavanju kolovoza, na deonici Preljina-Mrčajevci, neće se izvoditi naredna tri dana (10. 11. i 12.08.2018. godine) i saobraćaj će se odvijati normalno.
Radovi su na delu državnog puta I A reda broj 1, auto-put Beograd-Subotica, u zoni naplatne stanice „Novi Sad Jug“ završeni i saobraćaj se odvija normalno.
Od 01.08.2018.g od 18.00 č, počela je III faze radova u kojoj je otvoren i pušten priključak obilaznici iz pravca Obrenovca i Beograda kao i novoizgrađena leva kolovozna traka u dužini od oko 850 m., na kojoj se vozila iz pravca Bubanj Potoka kreću srednjom voznom trakom sve do službenog prolaza, do mosta na kojem se saobraćaj odvija u stalnom režimu sa po jednom trakom po smeru. Ovakav način odvijanja saobraćaja predviđen je do završetka izgradnje mosta br.8 preko reke Save. Radovi su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
U cilju poboljšanja kvaliteta saobraćajnica, Aerodrom Nikola Tesla u periodu od 23. jula do 31. avgusta predviđeni su radovi na pristupnih saobraćajnicama Terminala 1 i Terminala 2. Za vreme trajanja radova, saobraćajnica od auto-puta do terminalne zgrade, biće prohodna u oba smera. Radovi se izvoditi po fazama i obuhvataju sve saobraćajne trake na deonici od mosta do terminalne zgrade Aerodroma. Putnici i posetioce, prilikom dolaska na Aerodrom Nikola Tesla Beograd u periodu trajanja radova, potrebno je da obrate pažnju na vreme koje je potrebno za dolazak na aerodrom i obavljanje formalnosti pred početak njihovog leta.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA : Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.  Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA: Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na GP Horgoš, na ulazu u zemlju čekanja su oko 90 minuta, pojačan saobraćaj je i na izlazu iz zemlje. Na GP Gostun, na ulazu u zemlju zadržavanja su oko 80 minuta, dok se na izlazu iz zemlje, na GP Sremska Rača putnička vozila zadržavaju oko sat vremena. Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučujemo korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *