Stanje na putevima i vremenske prilike 09.08.2018. (CG)

put cg11

Prohodnost puteva je dobra,saobraćaj je pojačanog inteziteta,naročito na putevima prema moru.Vozače savjetujemo za strpljenje u vožnji i da za putovanje koriste rane jutarnje ili kasne večernje sate.
Do završetka radova zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstač -raskrsnica za Lovćen odobrava obustava saobraćaja od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.
Do 17.08.2018. god  zbog izvodjenja minerskih radova na južnom portalu tunela Šuka  auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od 01.00 do 05.00 od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.
Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Petrovac -Podgorica, II faza od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.
Do završetka radova na izgradnji kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju magistralnog puta M-2 dionica Kamenari-Kotor i starog puta Risan-Grahovo,odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,na mjestu izvodjenja radova.
Do završetka radova na rekonstrukciji mosta “Radovan Pavićević” na rijeci Zeti u Danilovgradu doći ce do privremene obustave saobraćaja preko istog. U toku izvodjenja radova saobraćaj će se odvijati preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3.5 tone. Teretni i  autobuski saobraćaj se preusmjerava alternativnim saobraćajnicama: Podgorica-Spuž (starim putem preko Martinica) Danilovgrad -Bogetici(magistralnim putem) i ostalim putevima.
Do 01.09.2018. god zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na sledećim dijelovima magistralnih puteva:
M-2 Bioče -Kolašin -Mojkovac M-2 Podgorica -Sotonići -Petrovac  M-2 i M-2.4 -gp Debeli Brijeg -H. Novi -Kotor -Tivat-Budva Bar- gp Sukobin  M-2.3 Podgorica – Cetinje – Budva.
Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17.00 do 22.00 sata.
Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoc na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.
Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od gp Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.
Intenzitet saobraćaja je umjeren do pojačan.
U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je 7 osoba zadobilo lakše povrede.

Izvor: AMSCG

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *