Vremenske prilike i stanje na putevima 09.08.2018. (MK)

macedonia1

Saobraćaj na državnim putevima odvija se po pretežno suvim kolovozima.
Frekvencija: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je pojačan. Na graničnim prelazima ne postoje veća zadržavanja za ulazak i izlazak iz države. Ove informacije se odnose samo na makedonsku stranu prelaza.
AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i poštovanje saobraćajne signalizacije. U klisurama i suženjima može doći do klizišta, pogotovo na putevima: Kočani – Makedonska Kamenica – Delčevo, Vinica – Berovo, Gostivar – Straža, Mavrovo – Debar – Struga, Demir Kapija – Udovo, Katlanovo – Veles, Kruševo – Demir Hisar Resen – Bukovo.
RADOVI NA PUTU: Vijadukt TRGOVINA Gostivar počinje sa građevinskim radovima na izgradnji staze za kretanje Petrovac – R’zhanichino, deo regionalnog puta R – 1102 Opština Petrovec, Skoplje na period od devedeset dana počevši od utorka (06/26/2018).
Kompanija ASFALT doo Skoplje obaveštava da zbog građevinskih radova na izgradnji elektronskog sistema naplatne stanice Gevgelija od 21.06.2018. do 18.10.2018. na autoputu A1, sekcija Demir Kapija-Đevđelija, Đevđelija naplatne stanice i obrnuto uvela privremenu promenu režima saobraćaja i postavila odgovarajuće saobraćajne znake na ovoj deonici. Promena će trajati do završetka radova i vozači se upozoravaju da će pažljivo pristupaju ovoj deonici.
Od 21.05.2018 je počela izgradnja Ekpress puteva A4: Štip čvor jug (Sofilari) – Rudnik (km na 5 + 000 do km 28 + 560).Nastavak radova na izgradnji za rehabilitaciju nacionalnog puta A2 delu Gostivar (mosta kod sela Zdunje) u selu Kolari i rehabilitacije mostova na istom delu u dužini od 28,5 km. Istovremeno, vrši se i izvođenje građevinskih radova na remedijaciji mostova na istom državnom putu. U ovom trenutku u toku su i građevinski radovi na mostu Atanasova reke dužine 110 m1. Saobraćaj se odvija u jednoj saobraćajnoj traci i reguliše se semaforom. Ukupno trajanje rehabilitacije puta i mostova očekuje se da će trajati 15 meseci ili završetak građevinskih radova barem u ovom trenutku je planiran do kraja 2018. godine u septembru mesecu.
GD Beton AD Skoplje obaveštava da će od 21.02.2018 obavljati građevinske radove na rehabilitaciji puta R1102, deonica od Petrovca do Katlanova u delu nadvožnjaka Konjari Katlanovo (stari put). U tu svrhu, uvedena je privremena promena režima saobraćaja i postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
GP ILINDEN – Struga izveštava da je od 30.01.2018. na regionalnom putu R – 1301 bi Biljana izvora – Poravnanje Kovsko počinje promena režima saobraćaja zbog građevinskih radova na putu. Na tom delu puta biće postavljena odgovarajuća vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija.
Na autoputu A2 put Kičevo – Ohridsko (sekcija – Pesočani) od 21.12.2017. uvedena su privremena promena saobraćajna odstupanja (prelaz iz jedne trake u drugu), za koja je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
Od 15.11.2017 godina počeli su građevinski radovi na izgradnji petlje Vanco Prke sekcija Autoput A3 od Probistipu do sela. U tu svrhu uvedena je privremena promjena režima saobraćaja i postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
DG Beton AD Skoplje saopštava da je od 20.10.2017. počela je rekonstrukcija državnog puta A2, na delu Saraj-Gruppin. U ovu svrhu je uvedena privremena promena režima saobraćaja. Vozači se upozoravaju da poštuju nov uspostavljenu saobraćajnu signalizaciju na navedenom delu puta.
Upozoravamo vozače da pažljivo i sa smanjenom brzinom pristupe mestima gde se obavljaju radovi i da prate uputstva novootpostavljene saobraćajne signalizacije.

Izvor: AMSM

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *