Šta sa kvačicama u nazivu gradova – da li će opet morati nove tablice? (SRB)

tablice

Vlasnici registarskih oznaka sa slovima sa kvačicama ove godine uzimaju druge tablice.
Međutim, da li će to morati da rade oni koji su automobile registrovali u gradovima čije skraćenice sadrže slova sa kvačicama?
U MUP-u tvrde da ne, ali u Komitetu za bezbednost saobraćaja podsećaju da su pre gotovo deset godina nadležne već upozoravali…
Kakva je razlika između Š na kraju registarske oznake i onog Š na početku? Ovo na kraju, od januara 2018. godine se zamenjuje i tablice sa takvim oznakama traju 7 umesto 9 godina, navodi N1.
Nadležni kažu da kvačice na vrhu slova nisu dovoljno čitke, te da ih sigurnosne kamere ili kompjuterski sistemi lako mogu pomešati sa nekim drugim slovom.
Građani Vršca pitaju se kako njih do sada neko nije pomešao sa vozačima iz Vrbasa? Vlasnici vozila iz Šapca strahuju da će za nekoliko godinu, po ko zna koji put, morati da vade nove oznake, ukoliko ih kompjuterski sistemi budu registrovali kao vozače iz Sente? Jednoglasni su – zašto država jednom za svagda ne reši, kako kažu, zbrku sa tablicama?
U Komitetu za bezbednost saobraćaja kažu da bi ponovo mogao da nastane problem. “Mogao bi da bude dodatni trošak, ali ću podsetiti da je i 2009. ukazivano na probleme slova sa kvačicama, a država je usvojila predlog da budu kvačice i evo dolazimo do toga da to treba menjati”, navodi Milan Božović iz Komiteta.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 komentara

  • Mirko

    Kako drigacije da narodu maznu pare. Pa ja sam menjao tablice ove godine. Platio i pozlatio. Ne mogu da ne muckaju po dzepu naroda. Zivo me zanina.kada ce neko da presavije tuzbu i tuzi vladu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja. Mada navikli da placaju danak drugima opet po dzepu naroda. Ali nicija nije sijala do zore kaze narodna poslovica

  • mms

    Naravno da ce morati, to je bilo jasno josh kada su uveli te tablice, Ima vrlo komicnih kombinacija XŠ, WĆ, YČ, itd, itd…. MOžda će postiti Šapčane neku godinu ovako, pa onda ajmo menjanje, ne valja ovako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *