Radovi na putevima 22.7.2018. (BiH)

radovi 7

REPUBLIKA SRPSKA

Na području Banja Luke i Prijedora jutros se vozi po vlažnim kolovozima, dok u ostalim krajevima RS kolovozi su suvi. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na putevima gdje su u toku radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, a njeno poštovanje je obavezno. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Počeli su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja (do 26.09.2018.).Vozače molimo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica RS (Trnovica 2)-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore (do 26.10.2018.).Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Radi izvođenja radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, Federacija BiH, doći će do povremenih obustava saobraćaja (do 30.07.2018.) na regionalnom putu R-464, Šamac-Prud na mostu u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Obustave saobraćaja će se izvoditi svakim danom od 08:00-16:00h u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova, do 19.08.2018.godine u vremenu od 08:00 do 16:00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakog radonog dana u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, opština Doboj na lokalnom putu.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta M-14.1 Lončari-Brčko 1 i Brčko 1-Brčko 2.​

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistranog puta (M-16.1 Klašnice-Prnjavor) u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje autoputa, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.Dodatno, zbog izgradnje pomenutog autoputa izmješten je dio ovog magistralnog puta, u mjestu Čorle i Naseobina Lišnja, pa vozače savjetujemo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1-Prnjavor (sekcija “Đokin potok” na stacionaži od km 29+885 do 31+085), (u mjestu naseobina Lišnja i Puraći na stacionaži od km 25+980 do km 24+910 25+750 km i 26+700 km) i na regionalnom putu R-474 dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 (sekcija „Prnjavorska petlja“ na stacionaži od km 0+417 do km 0+65), izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj. Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor (na stacionaži od km 24+500 do km 28+500) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa navedenim magistralnim putem i izmještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija. (predviđeno je da radovi traju do 31.12.2018.).

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na regionalnom putu R-446, dionica Kula – granica RS/F BiH Vraca 1, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika (R-446), sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka, R-454a, Bratunac-Drinjača i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu R-435, Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, radi izvođenja radova na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija (do 30.09.2018.).

Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Drugovići, doći će do izmjene režima saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u periodu od 27.04.2018. do 30.09.2018. godine. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Puštanjem u saobraćaj dijela auto puta “9. Januar “ Banja Luka-Doboj, dionica Banja Luka –Prnjavor, sa uklapanjem na petlju “Mahovljani” autoputa Banja Luka-Gradiška I sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je u svoju osnovnu funkciju. Na dionici mag. puta M 16-1. Klašnice 1 – Prnjavor u Drugovićima, uspostavljen je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. Takođe, ova zabrana se od 01.03. do 30.09.2018. godine ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem R-454a od Bratunac 3-Drinjača.

AMS RS

U toku je republička preventivna kampanja “Niti jedan nevezan pojas!“, kojom se želi podsjetiti na činjenice da bezbjednosni pojas predstavlja dio opreme svakog vozila i jedan je od najboljih izuma na području bezbjednosti u vozilima. Ovu kampanju zajedno sprovode Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 49 Auto-moto društava i lokalne zajednice.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon 066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

SPORT AMS RS

Auto-moto savez RS (AMS RS) i Auto-moto društva organizovaće danas i sutra (21. I 22 jul 2018. godine) tradicinolanu, saobraćajno-preventivnu manifestaciju pod nazivom Auto-reli “Kozara-Sutjeska” 2018.

BANJA LUKA

Danas, od 09:00 do 17:30 časova, povodom manifestacije “Ljeto na Vrbasu 2018”, doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu Ulice Cara Lazara – jedna (istočana) saobraćajna traka, od kružnog toka do Gradskog mosta, preko Gradskog mosta i u Ulici Patre, od Gradskog mosta do kružnog toka u Banja Luci.

Do 05 časova u ponedjeljak (23.07.2018.), Ulica Kralja Petra I Karađorđevića je na dijelu od Hotela Bosna do Ulice Marije Bursać zabranjena za sva motorna vozila, odnosno pretvorena je u pješačku zonu. Autobusi će biti preusmjereni Vidovdanskom ulicom (stara autobuska stanica).

Zabranjuje se saobraćaj:

– svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića

– svim vozilima preko Zelenog mosta

– svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

BRČKO DISTRIKT

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta M-14, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka 1 biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog. Mole se učesnici u saobraćaju da se pridržavaju uputstva dobijenih vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i od radnika na terenu. (do 26.07.2018.)

FEDERACIJA BiH

Zbog kiše koja je padala tokom noći u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima F BiH, kolovoz je mokar ili vlažan pa savjetujemo oprezniju vožnju. Upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

GRANIČNI PRELAZI

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

izvor: AMS-RS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *