Stanje na putevima 14.7.2018. (BiH)

vijadukt-2

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 08 do 18 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave. U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Još danas zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj je obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcima.

Zbog održavanja sportske manifestacije auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2018”, danas (14.07.) godine u vremenu od 12 do 14:30 sati i sutra, 15.07.2018. godine u vremenu od 10:30 do 13:30 biće obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak. Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Doljani, Gabela Polje, Prisika, Ivanica, Zupci i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo, zbog radova u Crnoj Gori, do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

izvor: BIHAMK

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *