Radovi na putevima 14.7.2018. (BiH)

REPUBLIKA SRPSKA

Magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo područje Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada, Foče i Broda.U područijima sa maglom i kolovozi su mjestimično vlažni.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Kraći zastoji su mogući na dionicama gdje su u toku radovi, gdje saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije- auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2018”, danas 14.07.2018. godine u vremenu od 12:00 do 14:30 časova i sutra, 15.07.2018. godine u vremenu od 10:30 do 13:30 biće obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak, u dužini 5650 metara. Za vrijeme obustave, organizator (Sportski AMS RS) u saradnji sa MUP RS dužni su preusmjeravati saobraćaj na alternativne pravce.

Još danas zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj je obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcima.

Od danas, 14.07.2018. godine biće izmjenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica RS (Trnovica 2)-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore (do 26.10.2018.).Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Radi izvođenja radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, Federacija BiH, doći će do povremenih obustava saobraćaja (do 30.07.2018.) na regionalnom putu R-464, Šamac-Prud na mostu u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Obustave saobraćaja će se izvoditi svakim danom od 08:00-16:00h u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova, do 19.08.2018.godine u vremenu od 08:00 do 16:00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakog radonog dana u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, opština Doboj na lokalnom putu.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta M-14.1 Lončari-Brčko 1 i Brčko 1-Brčko 2.​

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistranog puta (M-16.1 Klašnice-Prnjavor) u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje autoputa, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.Dodatno, zbog izgradnje pomenutog autoputa izmješten je dio ovog magistralnog puta, u mjestu Čorle i Naseobina Lišnja, pa vozače savjetujemo da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1-Prnjavor (sekcija “Đokin potok” na stacionaži od km 29+885 do 31+085), (u mjestu naseobina Lišnja i Puraći na stacionaži od km 25+980 do km 24+910 25+750 km i 26+700 km) i na regionalnom putu R-474 dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 (sekcija „Prnjavorska petlja“ na stacionaži od km 0+417 do km 0+65), izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj. Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor (na stacionaži od km 24+500 do km 28+500) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa navedenim magistralnim putem i izmještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija. (predviđeno je da radovi traju do 31.12.2018.).

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na regionalnom putu R-446, dionica Kula – granica RS/F BiH Vraca 1, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika (R-446), sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka, R-454a, Bratunac-Drinjača i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu R-435, Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, radi izvođenja radova na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija (do 30.09.2018.).

Takođe, na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Drugovići, doći će do izmjene režima saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banja Luka – Doboj, u periodu od 27.04.2018. do 30.09.2018. godine. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Puštanjem u saobraćaj dijela auto puta “9. Januar “ Banja Luka-Doboj, dionica Banja Luka –Prnjavor, sa uklapanjem na petlju “Mahovljani” autoputa Banja Luka-Gradiška I sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je u svoju osnovnu funkciju. Na dionici mag. puta M 16-1. Klašnice 1 – Prnjavor u Drugovićima, uspostavljen je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor.

Zabrane

Na regionalnom putu R-473 Teslić 2-granica RS/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu L007 dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 07.05.2018 na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. Takođe, ova zabrana se od 01.03. do 30.09.2018. godine ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem R-454a od Bratunac 3-Drinjača.

AMS RS

U toku je preventivna akcija AMS RS „Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite“, koja će trajati do 15. jula ove godine širom Republike Srpske i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i AMD-a.

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) besplatno preventivno kontrolišu tehničku ispravnost vozila.

S obzirom na to da počinje sezona godišnjih odmora i da dolazi do povećanja mobilnosti na putevima, AMS RS sprovodi ovu aktivnost s ciljem da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju.

U toku je republička preventivna kampanja “Niti jedan nevezan pojas!“, kojom se želi podsjetiti na činjenice da bezbjednosni pojas predstavlja dio opreme svakog vozila i jedan je od najboljih izuma na području bezbjednosti u vozilima. Ovu kampanju zajedno sprovode Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 49 Auto-moto društava i lokalne zajednice.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” -066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon 066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

BANJA LUKA

Danas, 14.07.2018. godine, u vremenu od 08:30 do 16:30 časova biće obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Kuljani-Barlovci, na dijelu od osnovne škole prema Barlovcima u dužini od 500 metara, zbog izvođenja radova asfaltiranja.

U Ulici Petra Velikog od broja 1 do raskrsnice sa Sarajevskom ulicom, svakim radnim danom i subotom, u vremenu od 08:15 do 19:00 časova, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, zbog izvođenja radova izgradnje Ulice Petra Velikog u naselju Česma. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajana signalizacija, te se vozači mole za poštovanje iste, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja. (do 21.07.2018. godine)

Zbog izvođenja radova podzemne infrastrukture u okviru izgradnje puta za Priječane, svakim radnim danom i subotom u vremenu od 08:00 do 16:00 časova, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajana signalizacija, te se vozači mole za poštovanje iste, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja.

Zabranjuje se saobraćaj:

– svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića

– svim vozilima preko Zelenog mosta

– svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

BRČKO DISTRIKT

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta M-14, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka 1 biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog. Mole se učesnici u saobraćaju da se pridržavaju uputstva dobijenih vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i od radnika na terenu. (do 26.07.2018.)

FEDERACIJA BiH

U jutarnjim časovima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 08 do 18 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave. U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnom prelazu Izačić pojačan je saobraćaj PMV na izlazu iz BiH, ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta.Ni na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.Podsjećamo, zbog radova u Crnoj Gori, od 8 do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.

 

izvor: AMS-RS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *