Kolone automobila od Trošarine do Autokomande! (SRB)

gužva 1

Počeli radovi na zameni kolovoza u Bulevaru oslobođenja, ali ne i na Ibarskoj magistrali. Uprkos najavi, kod parka Borići na Petlovom brdu nije bilo radnika ni seče drveća

Ekipe JKP “Beograd put” juče su, kao što su i najavili, zatvorili deo Bulevara oslobođenja od restorana “Kovač” do Trošarine. Radovi na zameni asfalta trajaće do 1. jula, a nepregledna kolona vozila napravila se već prvog dana radova od Trošarine do Autokomande. Za razliku od putara “Beograd puta”, radnici MBA “Ratko Mitrović” nisu započeli radove na izgradnji petlje Petlovo brdo

Zbog zatvaranja dela Bulevara oslobođenja, vozila se preusmeravaju na suprotnu traku. To znači da i oni koji sa Banjice i iz naselja Stepa Stepanović idu ka gradu, na raspolaganju imaju samo jednu traku, kao i oni koji iz centra idu ka ovim delovima grada. Vozila su zato juče milela, a u kilometarskoj koloni bilo je i desetak autobusa javnog gradskog prevoza. “Zaglavljena” su bila vozila na liniji 47, 48, 401 i 102, ali i oni autobusi koji saobraćaju na prigradskim linijama do Mladenovca preko Avale, poput linije 491. Žitelji Resnika i Miljakovca tri već juče su zbog radova kasnili na posao, u školu. Zbog zastoja, red vožnje bio je poremećen, a do željene stanice putovali su i pola sata duže.

Radovi su bili najavljeni i na petlji Petlovo brdo, kojima bi se posle 28 godina eliminisalo usko grlo Ibarske magistrale, od Orlovače do “Metroa”. Ipak, radnika MBA “Ratko Mitrović”, koji su dobili posao na izgradanji ove deonice, juče na terenu nije bilo. Reporteri “Novosti” uverili su se da nema traga kamionima i mašinama, iako je za juče u parku Borići bila zakazana seča stabala.

Radovi na izgrdanji petlje Petlovo brdo trebalo bi da budu gotovi u januaru iduće godine.

Zbog protesta građana zbog predviđene seče drveća, postignut je dogovor da se za izgradnju deonice umesto 1.652 stabla poseče 261.

Izvor : večernje novosti

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *