“Upoznaj Dunav” u okviru turističke ponude u Karlovcima! (SRB)

Promovišući Sremske Karlovce kao značajnu eko-turističku destinaciju, Pokret gorana Vojvodine uspešno godinama realizuje programe namenjene posetiocima sa strane, ali ove godine akcenat je stavljen i na same Karlovčane.

Ovogodišnju sezonu, koja je zavnično otvorena 21. aprila, obeležio je program pod nazivom „Upoznaj Dunav”, u čiju realizaciju je uključeno plovilo u vlasništvu Pokreta gorana Vojvodine – katamaran, koji postaje značajan segment turističke ponude u Karlovcima i atrakcija za posetioce.

Na samom startu sezone u tim radionicama na Dunavu na katamaranu učestvovalo je više od 220 građana, među kojima i značajan broj dece. Kako kažu u Pokretu gorana, radionice su osmišljene kao jednosatno krstarenje karlovačkim Dunavcem u sklopu Specijalnog rezervata prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit”, tokom kojeg svi putnici imaju priliku da iz prve ruke, od ornitologa i drugih poznavalaca prirode, saznaju zanimljivosti i upoznaju ptičji, biljni i ostatak životinjskog sveta u tom delu Dunava. Otkrivanje flore i faune omogućeno im je uz pomoć dvogleda i kroz priču stručnjaka.

„Nakon uspešno otvorene eko-turističke sezone, u planu je organizovanje redovnih vikend-polazaka, koji bi se realizovali u 16 sati, u zavisnosti od zainteresovanosti sugrađana i turista za naš program”, kaže Marko Ljubičić iz Pokreta gorana Vojvodine i dodaje da, osim vikend-tura, postoji mogućnost organizovanja individualnih plovidbi.

Maksimalan broj putnika je 15, a polasci su s pristana kod hotela „Dunav” u Sremskim Karlovcima. Prošle nedelje tu pogodnost u vidu edukativne plovidbe Dunavcem iskoristili su i mališani iz karlovačkog vrtića „Kockica”, kao i korisnici usluga Dnevnog boravka za mlade s posebnim potrebama.

Izvor : Dnevnik

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *