U ožujku ispisano 59 kazni taksistima (HR)

Otkako su prije nekoliko godina cijene vožnje taksijem u Osijeku i okolici postale građanima znatno prihvatljivije, sve je više i vozila koja imaju oznaku “taxi” na automobilu. Za kruh tako zarađuju vozači koji su desetljećima u tom poslu, ali i oni koji su tek nedavno sjeli u automobil. To dovodi do toga da se podosta vozača taksija ne pridržava prometnih propisa i pravila.

Zbog učestalih usmenih prijava građana Policijska uprava osječko-baranjska tijekom ožujka provela je nekoliko akcija usmjerenih baš na taksiste, a da nije bilo sve bajno, svjedoče i prezentirani rezultati. Kako stoji u policijskom priopćenju, u više je navrata proveden nadzor vozača vozila za taksi-prijevoz, pri čemu je utvrđeno ukupno 59 prometnih prekršaja, od kojih je gotovo polovina, točnije 25 prekršaja, bilo nepropisna brzina, odnosno prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila.

Od ostalih prekršaja evidentirano je 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri nepropisna korištenja mobitela, po jedno nepropisno pretjecanje i oduzimanje prednosti drugom vozilu, dvije tehničke neispravnosti vozila, pet nepropisnih zaustavljanja i parkiranja te četiri ostala prekršaja – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Nadalje, iz policije kažu da će, s obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, policijski službenici i dalje provoditi pojačani nadzor nad vozačima taksija. Iako ih većina poštuje prometne propise, još uvijek ima onih vozača koji nepoštovanjem prometnih propisa ne ugrožavaju samo sebe i druge vozače nego i putnike koje prevoze te ostale sudionike cestovnog prometa.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *