Vremenske prilike i stanje na putevima 16.04.2018. (SRB)

Umereno i potpuno oblačno, vetrovito i malo svežije, ponegde sa kratkotrajnom kišom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, u južnom Banatu i donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najviša temperatura od 18 do 22 oC.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
Od ponedeljka 16.04. počinju radovi na zameni asfalta, na nadvožnjaku koji pripada putu Obrenova-Šabac (drž.put IB reda br. 23.) između mesta Skela i Ušće. Zbog ovih radova saobraćaj će se orjentaciono do 16.05.2018.g odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila prema uputstvima odgovarajuće privremene saobraćajne signalizacije.

Od 16.04.2018.g, od 10.00 č, počinje obustava saobraćaja zbog radova na popravci nadvožnjaka koji je sastavni deo drž. puta I B reda br 23., a koji je ujedno i gradska ulica pod nazivom „Zelen Gora“ u Kraljevu. Saobraćaj će se do 01.07.2018.g. uz pomoć odgovarajuće priremene saobraćajne signalizacije usmeravati na obilazne i pomoćne gradske saobraćajnice.

– saobraćaj sa puta Raška – Kraljevo (državni put I B reda broj 23, na čijoj se trasi nalazi nadvožnjak) biće preusmeren na državni put I B reda broj 22. Sa državnog puta I B reda broj 22 moguće je skrenuti u Ulicu vojvode Stepe koja vodi ka centru Kraljeva.

– saobraćaj iz smera Kraljeva ka Raškoj (saobraćaj iz centra Kraljeva), iz ulice Zelen Gora, umesto prelaska preko nadvožnjaka biće preusmeren u Ulicu vojvode Stepe. Iz Ulice vojvode Stepe moguće je uključiti se na državni put I B reda broj 22.

U ponedeljak 16.04.2018.g predviđeni su radovi na održavanju opreme za osvetljenje i ventilacije u tunel ,,Straževica“ na obilaznici oko Beograda (drž puta I A reda broj 1). U periodu od 08 do 11č. izvodiće se radovi na servisiranju zapadnog portala tunela „Straževica“.U toku radova biće zauzet jedan deo zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno.

Do 30.04.2018. godine, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoznog zastora, na državnom putu II B reda broj 344, deonica Ibarska magistrala – Barajevo. Saobraćaj će se u toku radova izvoditi naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 12.04.2018.godine do 01.06.2018.godine, na snazi će biti izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 26, (novi Obrenovački put), neposredno pre petlje Ostružnica (ispod mosta preko reke Save), zbog radova na izgradnji mosta preko reke Save. Izmena režima saobraćaja odnosi se na zatvaranje krajnjih desnih saobraćajnih traka u dužini od 300m, odnosno umesto dve saobraćajne trake za saobraćaj će biti u funkciji po jedna saobraćajna traka za svaki od smerova.

Izvode se radovi na redovnom održavanju do 21.04.2018. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, na državnom putu II A reda broj 258, deonica petlja „Leskovac centar“ – Oraovica – Predejane. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Učesnici u saobraćaju mogu koristiti i alternativne putne pravce tokom izvođenja radova i to: deo državnog puta I A reda broj 1, deo državnog puta II A reda broj 258 i lokalni put kroz Grdelicu.

Od 16.04.2018.g. predviđena je potpuna obustava saobraćaja zbog uklanjanja starih i izgradnji novih prilaznih rampi nadvožnjaku na deonici puta između Županjca i Bogovađe (drž. puta II A reda broj 175). Saobraćaj će za vreme obustave saobraćaja u periodu do 15.10.2018.g, biti preusmeren na alternativni put: Županjac – Dudovica – Latković – Maljević – Bogovađa. Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Izvode se radovi na periodičnom redovnom održavanju, na državnom putu I B reda broj 12, deonica izlazak iz naseljenog mesta Begeč do ulaska u naseljeno mesto Futog. Radovi će se izvoditi 45 dana, počev od 11.04.2018.g. (okvirno do 25.05.2018.g.) u periodu od 07 č. do 17 č, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Zbog radova na uređenju zelenog pojasa i zalivnih instalacija na auto-putu kroz Beograd , od petlje „Sava Centar“ do petlje „T6-skretanje za Novi Sad“ (drž. puta I A reda broj 1), u smeru ka Šidu biće zatvorena desna traka do 16.04.2018.g. u periodu od 08 č do 14 č. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Do 17.04.2018. g., u vremenu od 08č do 14 č, zbog radova na delu drž. puta u gradskom delu (I A reda broj 1.), od „ Dušanovca “ do petlje „Lasta“, u smeru od Beograda ka Nišu biće povremeno zatvarana krajnja (preticajna) leva saobraćajna traka.

Od 10.04. do 20.06.2018. g, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, na deonici Pakovraća – Kratovska stena. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Učesnici u saobraćaju mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i preko Guče. A na istoj deonici od 16.04.2018.godine do 20.04.2018.godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na kavanju kosina. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta (za vreme obaranja stenske mase sa kosina).

Od 15.03.2018. počeli su radovi na obilaznici oko Beograda na izgradnji leve kolovozne trake auto-puta (drž.put IA reda br,1.) na delu kod Ostružničke petlje na mestu gde se obilaznica ukršta sa novim Obrenovačkim putem (drž.put IB reda br.26.) U smeru ka Surčinu, iz pravca Bubanj Potoka kod isključenja za Beograd, na ostružničkoj petlji, sužena je leva saobraćajna traka. Sužena je i pristupna saobraćajnica obilaznici iz pravca Beograda ka Surčinu, gde je sužena prvo leva, a zatim i desna traka. Usporena vožnja očekuje vozače i iz pravca Obrenovca ka Beogradu u dužini od oko 300 m., na delu Ostružničke petlje, ispod savskog mosta, gde je u funkciji samo jedna saobraćajna traka. Predviđeno je da ovi radovi budu aktuelni do 01.07.2018.g.

Od 16.01.2018.g, zbog izgradnje mosta na reci Cernici na između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

Neprohodni su sledeći putni pravci:
II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica.

Informacije sa naplatnih stanica:
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza: 
Prema podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP, zadržavanja su do 30 min.Na teretnim terminalima se na GP „Horgoš“ sa Mađarskom ova kategorija motornih  vozila zadržava oko 90 minuta na izlazu iz Srbije Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor: amss

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *