“SEE Automotive Connect&Supply” 17. i 18. aprila u Novom Sadu! (SRB)

automobilska industrija

Predstavnici više od 150 kompanija iz zemlje i Evrope koje se bave proizvodnjom delova za automobile okupiće se u Novom Sadu 17. i 18. aprila na konferenciji “SEE Automotive Connect&Supply”.

Najveća konferencija dobavljača i proizvođača autodelova u jugoistočnoj Evropi biće mesto dvodnevnih panela i predstavljanja najsavremenijih dostignuća ove industrije, a svoje učešće su potvrdili predstavnici kompanije BMW, KIA Motors, Micubiši, kao i srpske fabrike automobila Fijat Krajsler Automobili.

“Ovo jer sigurno najveći događaj ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope ove godine, očekujemo dolazak oko 250 učesnika iz 150 kompanija”, kaže Igor Vijatov iz Automobilskog klastera Srbije i navodi da će gosti biti iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Turske…

U autoindustriji Srbije, prema podacima iz 2016. godine, radi 43.560 ljudi što je za oko 20.000 više nego što je bilo pre 10 godina, a promet ove industrije pretprošle godine iznosio je oko tri milijarde evra. Predstavnici najznačajnijih svetskih automobilskih kompanija i pratećih industrija prisutnih u ovom regionu, poput FIAT, BMW, KIA Motors, Novares Group, Mecafor Products, Odelo Slovenija, Grammer, Mann Hummel, FESTO i Mitsubishi Electric, učestvovaće i na B2B sastancima u okviru Konferencije. Iz Nemačke organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, kažu da je konferencija šansa malim i srednjim preduzećima iz Srbije da se uključe u lanac međunarodnih dobavljača i ostvare direktne kontakte sa predstavnicima svetskih automobilskih giganata.

“Za naša mala i srednja preduzeća, koja pokušavaju da se uključe u lance dobavljača, ovo je veoma bitan događa jer mogu da saznaju koji su to svetski trendovi, pogotovo u vremenu kada govorimo o digitalizaciji i značaju inovacija”, kaže Tomislav Knežević iz GIZ-a.

Drugog dana konferencije, na programu je panel o digitalizaciji, električnim automobilima i automatizaciji, na kome će učestvovati predstavnici brojnih kompanija, Grada Novog Sada i Novosadskog univerziteta…

Konferenciju organizuje Automobilski klaster Srbije uz podršku Razvojne agencije Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *