Izgradnja druge farbike Meita u Obrenovcu! (SRB)

meita 1

Izgradnja druge fabrike Meita počela je u Obrenovcu. Vrednost te investicije je 90 mil EUR, a završetak radova, tokom kojih će biti izgrađena postrojenja na površini od 50.000 kvadratnih metara, očekuje se za šest do osam meseci.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će u novoj fabrici biti otvoreno 1.100 novih radnih mesta, prenosi Beoinfo.- U Meiti se trenutno proizvodi 1,5 miliona turbo-punjača za Daimler, Ford i ostale svetski poznate brendove autoindustrije, a 1.450 ljudi je već dobilo posao. Kapacitet nove fabrike biće tri miliona turbo-punjača, a ne bi trebalo zaboraviti da je sva proizvodnja namenjena izvozu – rekao je Mali.

On je dodao da je investitor prezadovoljan radom naših ljudi, pa razmišlja i o trećoj fazi – otvaranju logističkog centra, kao i da će oko 200 učenika Tehničke škole iz Obrenovca imati siguran posao po završetku školovanja.

Finansijski direktor fabrike Meita Danijel Čen zahvalio je Gradu Beogradu i Srbiji na svoj podršci koju uživaju od kada su stigli u Srbiju.– Po završetku radova, ovde će se nalaziti moderno postrojenje, a ukupna investicija za obe faze radova, odnosno izgradnju obe fabrike iznosiće oko 200 mil EUR – rekao je Čen.

Izvor: eKapija

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *