Vremenske prilike i stanje na putevima 31.03.2018. (SRB)

Pretežno sunčano i toplo, samo ujutru na severu umereno oblačno i suvo. Vetar slab do umeren, u južnom Banatu i jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 3 °C do 10 °C, a najviša dnevna od 18 °C do 22 °C. U toku noći ka suboti prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, prvo na jugozapadu.

Početak uskršnjeg školskog raspusta, a za mnoge i poslednji radni dan u ovoj nedelji pred nastupajuće praznike, doneće pojačan saobraćaj. Osetno veći broj vozila očekujemo na autoputevima, ali i na pojedinim graničnim prelazima sa Hrvatskom, Mađarskom, Bosnom i Herecegovinom i Crnom Gorom. Lepo vreme i suvi kolovozi doprinose dobroj prohodnosti puteva, međutim upozoravamo vozače da se, srazmerno većem broju vozila na putevima Srbije, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, što je karakteristično za ove predpraznične dane. Zato budite prezni i poštujte sve saobraćajne propise.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
Dana 30.03.2018 godine, u periodu od 10.00 do 14.0 časova izvodiće se radovi na interventnom održavanju putne ITS opreme u zoni tunela Straževica, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), Obilaznica oko Beograda. Radovi će se izvoditi na vijaduktu ispred tunela Staževica u smeru ka Nišu i neće ometati saobraćaj koji će se odvijati dvosmerno uz devijaciju u samoj zoni radova.

Od 29.03.2018. godine do 13.04.2018.godine izvodiće se radovi na redovnom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, deonica Zlatibor-Rzav, Krst-Jokina ćuprija. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 29.03.2018. godine počinju radovi na popravci pločastog propusta na državnom putu II A reda broj 132, na deonici Alibunar-Plandište, kod mesta Lokve. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati 45 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Na deonici Preševo – Depce, došlo je do klizanja zemlje na kolovoznoj konstrukciji, pri čemu je došlo do zauzeća kolovozne trake, saobraćaj se odvija naizmenično jednom kolovoznom trakom uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Do 01.04.2018. g, u vremenu od 08.00 do 17.00 č. biće obustavljen saobraćaj zbog asfaltiranja puta od Stojnika ka Ralji (drž. putu II B reda br 349) zbog kojih će se saobraćaj odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Do 10.04.2018.godine, u periodu od 08.00 do 14.00 časova, izvodiće se radovi na sadnji biljnog materijala i postavljanju nosača za saksije na delu državnog puta IA reda broj 1 (gradski deo), na deonici od petlje ,,Omladinskih brigada“ do petlje ,,T6-skretanje za Novi Sad“, u smeru Beograd-Šid. Radovi se izvode u srednjem zelenom pojasu i u toku izvođenja radova saobraćaj se odvija neometano.

Počeli su pripremni radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala DTD na Sentadrejskog mosta u Novom Sadu ( drž. puta II B reda br.100). Saobraćaj se za sada odvija bez zastoja i bitnih izmena.

Od 15.03. počeli su radovi na obilaznici oko Beograda na izgradnji leve kolovozne trake auto-puta (drž.put IA reda br,1.) na delu kod Ostružničke petlje na mestu gde se obilaznica ukršta sa novim Obrenovačkim putem (drž.put IB reda br.26.) U smeru ka Surčinu, iz pravca Bubanj Potoka kod isključenja za Beograd, na ostružničkoj petlji, sužena je leva saobraćajna traka. Sužena je i pristupna saobraćajnica obilaznici iz pravca Beograda ka Surčinu, gde je sužena prvo leva, a zatim i desna traka. Usporena vožnja očekuje vozače i iz pravca Obrenovca ka Beogradu u dužini od oko 300 m., na delu
Ostružničke petlje, ispod savskog mosta, gde je u funkciji samo jedna saobraćajna traka. Predviđeno je da ovi radovi budu aktuelni do 01.07.2018.g.

Od 31.01.2018. g. izvodiće se radovi na zameni oštećenog asfalta na putu Beograd – Obrenovac – Šabac (drž. putu IB reda br. 26). Saobraćaj će se za vreme radova odvijati prema odgovarajućoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na zameni asfalta od izlaza sa auto-puta do raskrsnice sa mestom Zaklopača, opština Grocka, (drž.puta II B reda broj 347 i IIA reda br. 156.). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 16.01.2018.g, zbog izgradnje mosta na reci Cernici na između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Do 30.03.2018. g, zbog radova na kružnom toku u mestu “Mol”, a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.).

Neprohodni su sledeći putni pravci:
II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione sa
prikolicom važi na sledećim putnim pravcima:
II A-207 Drenska klisura – Grčak – Aleksandrovac -Kruševac (Koševi)
II A-208 Vrnjci – Vrnjačka Banja – Stanišinci – Grčak – Brus – Razbojna
II A-211 Stopanja – Vitkovo – Brus – Brzeće – Granica PZP Kruševac/Novi Pazar
II A-209 Granica PZP Novi Pazar/Kruševac – Goč (Dobre vode) – Stanišinci.

Informacije sa naplatnih stanica:
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.U ovim predparzničnim danima pred nastupajuće Uskršnje praznike, koji uobičajeno donose pojačan sobraćaj, tada dolazi do formiranje dužih kolona vozila na ulaznim i izlaznim putničkim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane, kada zadržavanja postaju duža od uobičajenih. Zato je naša preporuka da u tim danima koristite granične prelaze koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor: amss

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *