Nijemci traže partnere u BiH (BiH)

logistika slika

Njemačke kompanije, njih 65, zainteresovane su da i ove godine sklapaju partnerstva s preduzećima sa zapadnog Balkana, među kojima su i ona iz BiH.

Naime, iz Predstavništva njemačke privrede u BiH saopšteno je kako je Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana raspisala novi poziv za konferenciju, koja će biti organizovana u Njemačkoj.

To je četvrta konferencija koja će nakon Minhena, Dortmunda i Beograda biti održana u Frankfurtu, i to 19. juna.

U pitanju je projekat njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih spoljnotrgovinskih komora (AHK).

“Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata s proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima robe i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja”, navodi se u pozivu objavljenom na veb-stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Navode kako zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora. Koncept projekta se bazira na B2B platformi (Business to Business).

U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona, treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.

Zainteresovanost za učešće u projektu iskazuje se kroz popunjavanje prijavnog formulara na internet stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH, a rok za prijave je 12. april.

Dostavljene aplikacije na engleskom jeziku se šalju njemačkim kompanijama na uvid, koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

Službeni jezik na B2B događaju je engleski, a kako je saopšteno, kotizacija za učešće se ne naplaćuje.

Ivo Marić, direktor “Sim Technika” iz Kotor Varoša, a koje se bavi proizvodnjom dijelova iz oblasti mašinstva, kaže kako ovo preduzeće u saradnji s njemačkim ima samo najbolja iskustva.

“Zahtijevaju kvalitet, kao i da se poštuju rokovi isporuke, i ako se to ispuni, naplata je neupitna”, kazao nam je on.

izvor: Akta

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *