Delovi beogradskih mostova već mesecima u mraku! (SRB)

most na adi

Deo Pupinovog mosta sa okolinom već šest meseci je u mraku, a slična sudbina je po svemu sudeći zadesila i Most na Adi sa prošle godine otvorenim bulevarom.- Vozili smo se od Banovog brda ka Novom Beogradu i od sredine mosta, u dužini od nekoliko stotina metara, možda i više, nije više bilo osvetljenja – objasnila nam je sugrađanka Tamara V.

Kako nezvanično saznajemo Most na Adi je u ovom stanju već četiri meseca nakon krađe opreme na trafostanici, no iz JKP “Javno osvetljenje” nemaju takve informacije.

Most na Adi sinoćFOTO: V.V. / RAS SRBIJA
– U sistemu baze podataka primljenih reklamacija JKP“Javno osvetljenje “Beograd, ne postoji podatak da prethodnog dana instalacija javnog osvetljenja nije bila u funkciji na Mostu na Adi. Instalacija javnog osvetljenja Mosta na Adi kao i pristupnih saobraćajnica, nije predata na održavanje JKP“Javnom osvetljenju“ Beograd. Stoga, JKP “Javno osvetljenje“ Beograd nije u mogućnosti da reaguje na bilo koji način bez naloga nadležnih gradskih institucija ” obrazložilo je ovo preduzeće.

Još gora situacija je na Pupnovom mostu pošto je on u mraku od okrobra prošle godine.

Pupinov mostFOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Počev od polovine Pupinovog mosta u smeru ka Borči, skoro dva i po kilometra je tama, na malom delu ispred i na kompletnoj Zrenjaninskoj petlji, parčetu Zrenjaninskog puta ka Padinskoj Skeli. Problem zbog kojih vozači ulaze iz osvetljenih u mračne delove puta nastao je kada su lopovi počeli da obijaju i kradu trafostanice duž puta.- Za tri godine na putu od Zemuna do Pančevačkog puta (takozvana Severna tangenta) svega jedna trafostanica pošteđena je obijanja, a ima ih ukupno 11. Usled toga rasveta ne radi na 10 kilometara trase – napisali su nam u saopštenju krajem prošle godine iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Izvor: Blic

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *