Vremenske prilike i stanje na putevima 12.03.2018. (SRB)

Promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne na planinama i severu Srbije i jak, a na jugu Banata olujni, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura od 16 do 20 °C.

Porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša, donosi otapanje snega u višim planinskim predelima ali i potecijalnu opasnost od mogućih odrona na putevima koji prolaze kroz useke i klisure. Pored odrona opasnost mogu prestavljati i klizišta, koja mogu biti uzrok i prekida u saobraćaju. Smanjena vidljivost i mokar kolovoz stvaraju sve preduslove za nastanak saobraćajne nezgode. Zato je važno da nailskom na mokre kolovoze odmah samnjimo brzinu i dodatno povećamo odstojanje od vozila ispred našeg. Još jedan od razloga za sporijom vožnjom, su i brojne deonica na kojima su
započeti radovi.

UPOZORENjE NA INTENZIVNO TOPLjENjE SNEGA ZA PODRUCJE SRBIJE ( za
12.03.2018.)

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
U nedelju 11.03.2018. od 15,50 č uspostavljen je saobraćaj na delu auto-puta E-75 od naplatne rampe Doljevac na oko 1km prema Beogradu, kod Orljanskog brda, posle odronjavanja zemlje i kamenja. Saobraćaj se odvija dvosmerno levom stranom auto-puta, pravac Leskovac-Niš.
Normalizovan je saobraćaj na deonici Kruševac – Đunis gde je zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Đunis prethodno važila obustava saobraćaja. Zbog rušenja postojećeg kamenog zida, na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Lebane – Medveđa, državi put broj 39. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Normalizacija saobraćaja se očekuje do kraja meseca.

Nastavljaju se radovi do 25.03.2018u periodu od 07.00 časova do 18.00časova, na demontaži stare havarisane zaštitne ograde za vozila na bankini, uređenju bankina i montaži nove sigurnosne ograde za vozila na deonici Gazela – Sava Centar – Tošin Bunar – petlja Zmaj, u pravcu Beograd – Dobanovci. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna – desna saobraćajna traka u pravcu
Beograd – Dobanovci, svakog dana parcijalno u potezima do 1,5 kilometar.

Od 09. do 12.03.2018.  u periodu od 08:00 do 15:00č, izvodiće se radovi na asfaltiranju ulaza i nasipanju bankina, na državnom putu II A reda broj 148, na deonici Sibnica – Mirosaljci. Za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Do 22.03.2018.  u vremenskom periodu od 09:00 do 15:00č, izvodiće se radovi na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici auto-puta od petlje „Dušanovac“ do petlje „Lasta“, u smeru Beograd – Niš. Radovi se izvode u pokretu, a za vreme kojih će za saobraćaj privremeno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Od 09.03. do 22.03.2018. u periodu od 08:00 do 17:00č, doći će do obustave saobraćaja zbog asfaltiranja kolovoza, na državnom putu II B reda broj 349, deonica Sojnik-Ralja. Saobraćaj će se odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U ponedeljak 12.03.2018. u periodu od 08:00 do 16:00č, izvodiće se radovi na frezovanju i krpljenju asfaltnog kolovoza na delu državnog puta II A reda broj 179, koji se poklapa sa Ulicom dr Dragiše Mišović u Čačku, na deonici Čačak – Drakčić. U zoni radova saobraćaj će se odivjati usporeno uz naizmeično propuštanje vozila, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.

Od 06.02. do 13.03.2018.  u vremenskom periodu od 09č do 15č, na delu auto-puta kroz Beograd (drž. puta I A reda broj 1), od petlje T6 (skretanje za Novi Sad) do mosta Gazela, izvodiće se radovi na postavljanju stubova javne rasvete u srednjem pojasu, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će parcijalno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka u dužini od 300m.

Od 31.01.2018. izvodiće se radovi na zameni oštećenog asfalta na putu Beograd – Obrenovac – Šabac (drž. putu IB reda br. 26). Saobraćaj će se za vreme radova odvijati prema odgovarajućoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na zameni asfalta od izlaza sa auto-puta do raskrsnice sa mestom Zaklopača, opština Grocka, (drž.puta II B reda broj 347 i IIA reda br. 156.). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 16.01.2018.zbog izgradnje mosta na reci Cernici na između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Do 30.03.2018. zbog radova na kružnom toku u mestu “Mol”, a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.).

Neprohodni su sledeći putni pravci:
II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
II A-169 veza sa državnim putem I B-33 – Veljkovo -Šipikovo – Zaječar – Lasovo
Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione sa
prikolicom važi na sledećim putnim pravcima:
II A-207 Drenska klisura – Grčak – Aleksandrovac -Kruševac (Koševi)
II A-208 Vrnjci – Vrnjačka Banja – Stanišinci – Grčak – Brus – Razbojna
II A-211 Stopanja – Vitkovo – Brus – Brzeće – Granica PZP Kruševac/Novi Pazar
II A-169 veza sa državnim putem I B-33 – Veljkovo -Šipikovo – Zaječar – Lasovo
II A-209 Granica PZP Novi Pazar/Kruševac – Goč (Dobre vode) – Stanišinci
Informacije sa naplatnih stanica:
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja
na naplatnim stanicama.Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na
putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Na teretnim terminalima se na izlazu iz zemlje na GP „Batrovci“ i „Šid“ zadržavaju oko 60 min.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja
mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor: amss

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *