Uskoro izgradnja gorenjeg nivoa mosta Surčin – Obrenovac (SRB)

surcin-obrenovac-43

Tokom proleća i leta počinje izgradnja gornjeg nivoa mosta koji će spajati Surčin i Obrenovac, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ističe da radovi teku i ispred predviđene dinamike.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i kineski ambasador Li Mančang obišli su deonicu auto-puta Surčin-Obrenovac, u delu gde se gradi most koji će spajati ove dve beogradske opštine, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Kako je tom prilikom istakao gradonačelnik, uz “Beograd na vodi”, to je jedno od najvećih gradilišta u glavnom gradu.-“Svi šipovi su već postavljeni, a stubovi završeni, tako da tokom proleća i leta počinje izgradnja gornjeg nivoa mosta. Do kraja 2019. i s početka 2020. godine sve će biti završeno. Beograd će dobiti još jedan, jedinstven most jer premošćava i Kolubaru i Savu, ali je važnije što ćemo spojiti dve opštine, što će doprineti njihovom ekonomskom razvoju”, naglasio je Mali, dodajući da će se na taj način spojiti i koridori 10 i 11.

Mali je precizirao i da će kod petlje “Surčin” biti izgrađen nacionalni stadion, dok je na strani Obrenovca velika industrijska zona.-“Za nas je veoma važno da imamo što veći broj gradilišta. Saradnja s Vladom Republike Srbije nikada nije bila bolja i zajedno radimo na dobrobit i u korist građana Beograda”, ocenio je Mali i podsetio da je rezultat te saradnje i Pupinov most, kao što će biti i gondola koja će spajati Kalemegdan i park Ušće.

Zahvalio je ministarki Mihajlović, kao i kineskoj strani sa kojom će Beograd biti partner u izgradnji toplodalekovoda od TENT-a do Beogradskih elektrana i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu.Li Mančang je istakao da su brojni zajednički projekti rezultat poverenja između dva naroda i dve vlade. On je izrazio uverenje da će ih u budućnosti biti još više.

Zorana Mihajlović je podsetila da je početak radova na ovoj deonici svečano obeležen 1. marta 2017. godine, a godinu dana kasnije radovi teku i ispred predviđene dinamike.-“Realizacija na današnji dan je 29 odsto, zbog čega zahvaljujem kineskom partneru i Gradu Beogradu”, rekla je ministarka, ističući da je gradonačelnik sve vreme bio uz ovaj projekat – od pripreme dokumentacije do eksproprijacije.Ona je ocenila i da su svi projekti s kineskim partnerom rezultat ne samo prijateljstva dve zemlje već i dobrih ekonomskih odnosa.

Takođe, grad i republika odlično sarađuju, a jedan od primera za to jeste prošlogodišnje ulaganje u putnu infrastrukturu Beograda od 1,5 milijarde dinara, dok je plan za ovu godinu tri i po milijardi dinara, navedeno je u saopštenju.Ministarka je najavila i da će se raditi deonica od Novog Beograda do Surčina, duga devet i po kilometara, s procenjenom vrednošću od oko četrdeset miliona evra.Događaju su prisustvovali predsednici opština Surčin i Obrenovac Stevan Šuša i Miroslav Čučković, direktori “Koridora Srbije” i “Puteva Srbije” Zoran Babić i Zoran Drobnjak, kao i predstavnici izvođača radova.

Izvor: RTS

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *