Svaka tri meseca građani bez dokumenata za vozila, nema ko da potpiše ateste (SRB)

registraciona markica (1024x576)

Vlasnici vozila koji moraju da registruju uvezene automobile, ali i da obave druge poslove za koje su im neophodna rešenja Agencije za bezbednost saobraćaja, ponovo ne mogu to da učine.

Naime, ovo je situacija koja se sada već dešava redovno, na svaka tri meseca, jer je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmini Milošević ponovo istekao mandat, s obzirom na to da ju je Vlada Srbije imenovala od 31. jula prošle godine za vršioca dužnosti na period od najduže tri meseca. Njoj je poslednji mandat istekao 1. februara. Svaki put kada Miloševićevoj istekne mandat nastane vakuum period od više nedelja.

Potpis iz Agencije potreban je ne samo za registrovanje polovnog automobila iz uvoza, već i za ispitivanje vozila sa ugrađenim uređajem za plin ili metan.

Podsetimo, pre samo tri meseca, 021 je pisao o problemima koji nastaju jer nikako da se na trajan način, raspisivanjem konkursa za direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, ovaj problem reši na četiri godine, koliko bi bio mandat izabranom direktoru.

Ukoliko Vlada Srbije ne učini nešto po ovom pitanju kako bi trajno rešila problem, ista situacija će se ponoviti za tri meseca.

Izvor: 021

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *