Vremenske prilike i stanje na putevima 13.02.2018. (SRB)

sneg put 1 (1024x548)

Mokri kolovozi i umereno oblačno vreme sa povremeno slabom kišom i susnežicom, a u planinskim predelima i povećanjem visine snežnog pokrivača, pratiće vozače najpre na severu i zapadu, a zatim tokom dana proširiće se i na ostale krajeve naše zemlje.

Magle ima preko planinskih prevoja, ali i u nižim delovima na području Sombora i Kraljeva. I pored preventivnog posipanja kritičnih deonica od strane putara, na mostovima i nadvožnjacima zbog pojačanog strujenja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice.

Vozite oprezno kroz stenske useke i klisure jer su mogući odroni zemlje i kamena, a kako saznajemo iz štaba zimske službe, snega na kolovozu ima na putevima I i II reda u planinskim predelima Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Čačka, Kraljeva i Novog Pazara.

Prognoza vremena za danas:

Oblačno, na severozapadu, zapadu i na planinama sa snegom, u ostalim predelima mestimično sa kišom i susnežicom. Uveče i tokom noći kiša će preći u sneg i u ostalim predelima uz formiranje, u brdsko-planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i jak, jugoistočni, a na severu i zapadu severni. Najviša dnevna temperatura od 1 do 8 °C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Dana 13.02.2018. godine, u periodu od 10 do 11 časova u tunelu ,,Straževica“, izvodiće se radovi na održavanju komunikacione infrastrukture ITS-a, na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznici oko Beograda. Tokom izvođenja radova, neće biti zauzimane vozne saobraćajne trake u tunelu, a promenljiva signalizacija u tunelu biće postavljena u režimu ,,Radovi u tunelu“. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

U noći 17/18.02.2018. godine u periodu od 23 do 02 časa, radovi na uklanjanju državnih zastavica Republike Srbije. Radovi će se izvoditi na delu državnog puta I A reda broj 1 i broj 3 (auto-put E-75 i E-70), deonica od petlje ,,Mostar“ do aerodroma ,,Nikola Tesla“. Radovi će se izvoditi u pokretu i za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Do 13.03.2018. godine, u periodu od 09 do 15 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), na deonici od petlje T6 – skretanje za Novi Sad do mosta Gazela, izvodiće se radovi na postavljanju stubova javne rasvete u srednjem pojasu, u oba smera. Za vreme trajanja radova za saobraćaj će parcijalno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka u dužini od 300m.

Do 15.02.2018. godine, u periodu od 08 do 15 časova izvodiće se radovi na asfaltiranju ulaza i nasipanju bankina na državnom putu II A reda broj 148, na deonici Sibnica-Mirosaljci. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja se obustava saobraćaja, do 15.02.2018. godine, u periodu od 08 do 17 časova, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, na državnom putu II B reda broj 349, deonica Stojnik – Ralja. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se preusmeravati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Izvode se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora, na deonici Beograd – Obrenovac – Šabac (na državnom putu I B reda broj 26). Radovi će trajati do 01.03.2018. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na presvlačenju državnog puta II B reda broj 347, opština Grocka, izvode se od izlaza sa auto-puta do raskrsnice sa državnim putem II A reda broj 156 – izlaz iz naselja Zaklopača. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog izgradnje mosta na reci Cernici na između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

Do 18.02.2018. do 18 časova zbog radova na auto-putu kroz Beograd (drž. put I A reda br.1), između petlje “Tošin bunar” do petlje “Beograd”, u pravcu Dobanovca, izvodiće se radovi na zameni havarisane zaštitne ograde za vozila, uređenju bankine i zelenog pojasa. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u deonicama dugim ne većim od 1500m.

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Do 30.03.2018. zbog radova na kružnom toku u mestu Mol a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.). Klizište na putu Vlase – petlja „Vranje jug“, u mestu Pržar. Alternativnih putnih pravaca nema. Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta. Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

Neprohodni su sledeći putni pravci:

 • II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
 • II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik

Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom važi na sledećim putnim pravcima:

 • I B-29 Granica PZP Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar
 • II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
 • II A-170 Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo)
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Putevi Požega
 • II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Požega
 • II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik
 • II A-210 Kopaonik – Rudnica
 • II A-211 Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik
 • II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari -Ugao – državna granica sa CG
 • II A-201 Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica – državna granica sa CG
 • II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica)

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *