Vremenske prilike i stanje na putevima 12.02.2018. (SRB)

U jutarnjim satima mestimično slab mraz i magla koja će se ponegde u nižim predelima zadržati i pre podne, na jugoistoku provejavanje slabog snega. Tokom dana umereno oblačno i suvo, povremeno i sa sunčanim intervalima. Vetar slab, južnih i istočnih pravaca. Najviša temperatura od 4 do 8 °C.

Početak radne nedelje vozačima po pravilu donosi pojačan intenzitet saobraćaja, a kako se od danas đaci vraćaju u svoje školske klupe, savetujemo daleko veći oprez u gradskim sredinama, pripazite na pešačke prelaze, a u zonama škola smanjite brzinu kretanja.

Meteorolozi za danas najavljuju dan bez padavina, što svakako pogoduje vozačima, ali ipak u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima treba pripaziti na mraz i moguću poledicu zbog niskih temperatura. Magla ovog jutra znatno utiče na smanjenu vidljivost u većem delu naše zemlje, pa savetujemo vozačima daleko veću opreznost za volanom. Za sve koji se upute ka višim planinskim predelima treba da znaju da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana upozoravamo vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Dana 12.02.2018.godine, u periodu od 09.30 do 14.30 časova, izvodiće se radovi na zameni pregorelih sijalica, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo) na uključenju i isključenju sa auto-puta kod aerodroma ,,Nikola Tesla“ u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu i za vreme izvođenja radova, saobraćaj će biti usporen na tom delu puta.

Izvodiće se radovi na održavanju komunikacione infrastrukture ITS-a, na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznici oko Beograda i to:

13.02.2018. godine, u periodu od 10.00 do 11.00 časova u tunelu ,,Straževica“. Tokom izvođenja radova neće biti zauzimane vozne saobraćajne trake u tunelu, a promenljiva signalizacija u tunelu biće postavljena u režimu ,,Radovi u tunelu“. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

U noći 17/18.02.2018. godine u periodu od 23.00 do 02.00 časa radovi na uklanjanju državnih zastavica Republike Srbije. Radovi će se izvoditi na delu državnog puta I A reda broj 1 i broj 3 (auto-put E-75 i E-70) deonica od petlje ,,Mostar“ do aerodroma ,,Nikola Tesla“. Radovi će se izvoditi u pokretu i za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Od 06.02. do 13.03.2018. godine, u periodu od 09:00 do 15:00č na delu državnog puta IA reda broj 1 (gradski deo), na deonici od petlje T6 – skretanje za Novi Sad do mosta Gazela, izvodiće se radovi na postavljanju stubova javne rasvete u srednjem pojasu, u oba smera. Za vreme trajanja radova za saobraćaj će parcijalno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka u dužini od 300m.

Od 07.02.2018. godine do 15.02.2018. godine, u periodu od 08.00 do 15.00 časova izvodiće se radovi na asfaltiranju ulaza i nasipanju bankina na državnom putu II A reda broj 148, na deonici Sibnica-Mirosaljci. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja se obustava saobraćaja do 15. 02.2108. godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, na državnom putu II B reda broj 349, deonica Stojnik – Ralja. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se preusmeravati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 31.01.2018. godine, izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora, na deonici Beograd – Obrenovac – Šabac (na državnom putu I B reda broj 26). Radovi će trajati do 01.03.2018. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na presvlačenju državnog puta II B reda broj 347, opština Grocka izvode se od izlaza sa auto-puta do raskrsnice sa državnim putem II A reda broj 156 – izlaz iz naselja Zaklopača. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 16.01.2018.  zbog izgradnje mosta na reci Cernici, između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

Od 09. do 18.02.2018.g do 18.00 č. zbog radova na auto-putu kroz Beograd (drž. put I A reda br.1), između petlje “Tošin bunar” do petlje “Beograd”, u pravcu Dobanovca, izvodiće se radovi na zameni havarisane zaštitne ograde za vozila, uređenju bankine i zelenog pojasa. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u deonicama dugim ne većim od 1500m.

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Do 30.03.2018. zbog radova na kružnom toku u mestu Mol, a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.).

Klizište na putu Vlase – petlja „Vranje jug“, u mestu Pržar. Alternativnih putnih pravaca nema. Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta. Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

Neprohodni su sledeći putni pravci:

 • II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
 • II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik

Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione saprikolicom važi na sledećim putnim pravcima:

 • I B-21 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor) – Sjenica
 • I B-29 Granica PZP Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar
 • I B-21 Granica održavanja Sremput/PZP Valjevo – Šabac – Koceljeva – Valjevo – Granica PZP Valjevo/Požega
 • II A-175 Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona
 • II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
 • II A-139 Krst – Korenita – Krupanj
 • II A-141 Debrc -Banjani -Ub -Novaci -Koceljeva -Šabačka Kamenica -Donje Crniljevo -Osečina -Gunjaci -Pecka -Ljubovija
 • II A-143 Pričević – Pecka
 • II A-170 Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo)
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Putevi Požega
 • II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
 • II A-207 Drenska klisura – Grčak – Aleksandrovac -Kruševac (Koševi)
 • II A-208 Vrnjci – Vrnjačka Banja – Stanišinci – Grčak – Brus – Razbojna
 • II A-211 Stopanja – Vitkovo – Brus – Brzeće – Granica PZP Kruševac/Novi Pazar
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Požega
 • II A-210 Kopaonik – Rudnica
 • II A-211 Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik
 • II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari -Ugao – državna granica sa CG
 • II A-201 Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica – državna granica sa CG
 • II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica)
 • II A-209 Granica PZP Novi Pazar/Kruševac – Goč (Dobre vode) – Stanišinci.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: AMSS

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *