Vremenske prilike i stanje na putevima 12.02.2018. (MK)

put-srb1

Umereno oblačno, u zapadnim delovima pretežno oblačno i sa slabim vetrom promenljivog pravca. Najviša jutarnja temperatura od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura do 11 stepeni.

Saobraćaj na državnim putevima se  odvija na mokrim kolovozima, na većini puta ima ostatka vlažnog snega. Sneg je većim intenzitetom padao u Makedonskom Brodu, a slabog intenziteta u Krivoj Palanci, Kruševo, Delčevu  i Smojmirovu.

Zbog otklanjanja odrona u blizini mesta Istibanj, saobraćaj na putnom pravcu Kočani – Makedonska Kamenica je prekinut, koristi se alternativni put Kočani-Vinica-Dragobrašta-Bigla-Makedonska Kamenica.

Radovi na putu:

P.Iliden-Struga izveštava da je od 30. januara na regionalnom putu R-1301 na Biljaninim izvorima u predgrađu Konjsko promenjen režim saobraćaja zbog građevinskih radova na putu. Na mestu izvođenja građevinskih radova će biti postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija.

Na magistralnom putu A2 putni pravac Kičevo – Ohrid (Preseka– Pesočan) od 3+300 km do 5+600 km izmenjen je režim saobraćaja. Vozila se iz jedne preusmeravju u drugu kolovoznu traku. Postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Na magistralnom putu A2 – deonica Struga – granični prelaz Ќafasan, zbog građevinskih radova izmenjen je režim saobraćaja. Postavljena je vertikalna i horizontalna signalizacija.

U toku su građevinski radovi na izgradnji uključenja Vančo Prќe na auto-putu A3, deonica od Probištipa do S. Krupište na regionalnom putu R1205. Zbog toga izmenjen je režim saobraćaja i postavljena je adekvatna soabraćajna signalizacija.

U toku su radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji na državnom putu A2-Saraj- Grupči deonica. Izmenjen je režim saobraćaja i postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Kompanija “Asfalt” Skoplje izveštava o građevinskim radovima na izgradnji sistema za prikupljanje elektronske putarine na naplatnim stanicama Otovica i Sopot. U periodu od 18. oktobra do 18.06.2018. na sekciji A1 autoputa Veles-Skoplje, kod naplatne stanice Otovica u blizini naplatne stanice Sopot, uvedena je privremena promena saobraćajnog režima i upozoravaju se vozači da priđu pažljivo i sa smanjenom brzinom mestima gde se vrše radovi na putu, kao i poštovanje novoosnovane saobraćajne signalizacije.

Na putu A3 Prilep -Bitolj-Resen na kružnom toku kod Bitolja, zbog radova saobraćaj se i dalje preusmerava preko grada Bitolj.

Zbog oštećenja mosta na auto-putu A-1 Gradsko-Negotin kod Crne reke, traka je zatvorena za saobraćaj,a saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom.Postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Izvor: amsm

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *