Stanje na putevima i vremenske prilike 09.12.2017. (SRB)

sneg na putu (1024x768)

Vozače danas prema rečima meteorologa očekuje pretežno oblačno vreme sa maglom i sumaglicom, a u pojedinim krajevima Srbije i sa slabom kišom koja će u toku dana preći u slab sneg, dok se u toku noći kao i u nedelju ujutru očekuje stvaranje snežnog pokrivača.

Magla ometa i otežava vožnju posebno u ovim jutarnjim, ali i večernjim satima, kada treba povećati oprez i držati veće odstojanje u odnosu na druge učesnike u saobraćaju. Zbog moguće pojave poledice na putevima usled niskih temperatura i vlažnih i klizavih kolovoza, koja može biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda, apelujemo na vozače da voze savesno i u skladu sa propisima.

Upozorenje za područje Srbije na snežne padavine za 09. i 10.12.2017:

Danas (9.12.) uveče, u toku noći, kao i sutra (10.12.) ujutru u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača, na severu do 5 cm, a u ostalim predelima od 5 do 10 cm, lokalno i više, u planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Prognoza vremena za danas:

Naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim severozapadnim vetrom sa severa i zapada zemlje, tokom dana proširiće se i na ostale krajeve, dok će se na jugu i istoku Srbije veći deo dana zadržati uglavnom suvo vreme uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar. Kasnije posle podne kiša se
očekuje i u ovim predelima uz skretanje vetra na severozapadni, dok će istovremeno na severu i zapadu Srbije kiša preći u sneg. Uveče i tokom noći sneg će padati u svim krajevima uz formiranje snežnog pokrivača. Najviša temperatura od 2 na severozapadu do 14°C na jugoistoku Srbije.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Zbog radova u tunelu “Strmen” koji se nalazi na putu Paraćin Zaječar u blizini mesta “Selište” (drž.put IB reda br. 36) saobraćaj će se od 09.12.2017. od 21h, do 10.12.2017. do 05h, odvijati sa dvočasovnim prekidima, tako što će posle svake dvočasovne obustave saobaraćaja, deo pod rekonstrukcijom biti otvoren za saobraćaj u trajanju od 30 min. Alternativni putni pravci za vozače iz pravca Paraćina ka Zaječaru kao i za one iz suprotnog smera je put koji preko mesta “Selište” vodi ka Boru (drž. put
IB reda broj 36.), a zatim putem od Bora ka Zaječaru (drž.put IB reda br 35.), odnosno, putem Boljevac-Planinica-Lubnica-Zaječar (drž. put IIB reda br. 395). Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 12.12.2017. godine doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 147, deonica Slatina-Tresije, kroz Dučinu (od Dučine do Kruške), zbog radova na izradi ulaza i bankina. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog planiranih radova na popravci puta u mestu Ranovac, na području opštine Petrovac na Mlavi, (drž. putu II A reda broj 162) saobraćaj će se odvijati usporeno prema uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 10.12.2017. zbog radova na zameni spojnica na nadvožnjaku u Zrenjaninu kod “Beka”, (drž. puta I B reda broj 13.) saobraćaj će biti usporen i odvija će se uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 29.12.2017. u periodu od 07 do 15h, predviđeni su radovi popravci puta na deonici između mesta Rudovci i Kruševice (drž. putu IIB reda br 363). Saobraćaj se u navedenom periodu odvija povremenim naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na državnom putu I B reda broj 21, deonica Petrovaradin-Paragovo, došlo je do pojave odrona koji je primećen do stubova odbojne ograde. Apelujemo da svi učesnici u saobraćaju poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i voze oprezno i pažljivo.

Do 11.12.2017. produženi su adovi na popravci drž. puta II B reda, od kružnog toka u Novim Banovcima do pružnog prelaza u Batajnici. U toku radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 10.12.2017. zbog radova na asfaltiranju i popravci puta Umka – Obrenovac (drž. putu I B reda broj 26), saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Do 20.12.2017. u vremenu od 07 do 16h na delu auto-puta kroz Beograd (drž. putu I A reda broj 1) u smeru od Sava Centra ka Dobanovcima predviđeni su radovi na zameni zaštitne ograde u srednjem delu auto-puta, kao i na uređenju srednjeg-zelenog pojasa. U toku radova za saobraćaj je zatvorena preticajna leva saobraćajna traka u deonicama ne dužim od 1,5km.

Završeni su radovi na rehabilitaciji armirano betonskog vijadukta na mostu u mestu Šljivovica na državnom putu I B reda broj 28, na deonici Sušica – Kremna i saobraćaj je u potpunosti normalizovan.

Do 20.12.2017. predviđeni su radovi na popravci puta između Konatice i Stepojevca (IIA reda br. 148) zbog kojih će saobraćaj biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila.

Vozače očekuje usporen saobraćaj u vremenu od 08 do 15h zbog kratkotrajnih radova koji se obavljaju po fazama u voznoj saobraćajnoj traci servisne saobraćajnice, na delu auto-puta na području Novog Sada, od petlje ,,Novi Sad-jug“ do petlje ,,Novi Sad- sever“, u smeru ka Subotici. Za vreme radova saobraćaj se preusmerava na levu, preticajnu saobraćajnu traku servisne saobraćajnice.

Prema informacijama štaba zimske službe sa portala JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i
kamione sa prikolicom važi na sledećim putnim pravcima:

 

 • II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
 • II A-170 Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo)
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Putevi Požega
 • II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
 • II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice
 • II B-330 Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen – veza sa državnim putem IIA
  137
 • II B-331 Banja Koviljača – Gučevo – Zajača
 • II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Požega
 • II A-210 Kopaonik – Rudnica
 • II A-211 Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik
 • II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari
  -Ugao – državna granica sa CG
 • II A-201 Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica – državn granica sa CG
 • II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica)

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *