Ništa se ne menja, servis za Opel i dalje na istom mestu (SRB)

opel service

Vlasnici nemačkih vozila ne treba da brinu zbog preuzimanja kompanije; Nema problema za održavanje, niti za nabavku rezervnih delova

 

Vlasnici “Opelovih” vozila u Srbiji, kao i u zemljama regiona, kako saznaju “Novosti”, ne treba da brinu zbog preuzimanja ove kompanije, doskoro u vlasništu američkog “Dženeral motorsa”, od strane francuske PSA (“Pežo-Sitroen”) grupacije.

– Nema apsolutno nikakve bojazni zbog održavanja i servisiranja “Opelovih” vozila, kao i obezbeđivanja rezervnih delova – kaže Dragan Nenadović, direktor “Opela” za Srbiju, ali i za Bugarsku, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. – Naprotiv, očekujem još bolje uslove, i prodaje, i održavanja.

Nenadović kaže da je sada, posle preuzimanja “Opela” od strane PSA grupacije, Evropa dobila drugu po veličini automobilsku kompaniju, sa više od tri i po miliona prodatih vozila godišnje, koja zauzima 17 odsto udela na tom tržištu.

Uz to, nova grupacija je i najveći proizvođač i prodavac vozila iz lakog komercijalnog programa u Evropi, a na sedam najvećih evropskih tržišta koja čine više od 65 odsto ukupne godišnje prodaje, PSA grupacija sada zauzima prvo ili drugo mesto po prodaji, kao i u ukupnom tržišnom udelu.

– Ovo je dovoljna garancija za sve vlasnike “opela”, jednog od najpopularnijih i vodećih brendova u Srbiji, da će tokom vremena pozicija ovog brenda, a samim tim i sve usluge, stalno jačati – objašnjava direktor Nenadović.

On smatra da će biti novih i pristupačnijih modela dizajniranih za Evropu i evropski profil kupaca.

– Jednom rečju, ne samo da se ništa drastično neće promeniti za krajnje korisnike i da nema mesta za strah, već se realno mogu očekivati snažan proboj “Opela” u narednom periodu i poboljšanje naših servisnih usluga, kao i kvaliteta i izbora vozila – tvrdi Nenadović.

Suštinski, poslovanje “Opela” u regionu se neće mnogo izmeniti. Cene na nekom tržištu, isto kao i na tržištu Srbije, ne određuju se prema cenama u Nemačkoj ili bilo kojoj zemlji Evrope, već se svaki brend pozicionira u okvirima svoje politike, u odnosu na nivo cena koji je prihvatljiv i konkurentan na tom tržištu, trudeći se da bude što konkurentniji sa jedne strane i što profitabilniji sa druge strane.

Mirni i vozači “Ševroleta”

Kada je “Dženeral motors” odlučio da pre tri godine povuče brend “Ševrolet” iz Evrope, servisiranje i nabavku delova za vozila na našem tržištu preuzeo je “Opel”. Sada je “Opel” deo francuske grupacije PSA, a “Ševrolet” je i dalje u DžM.

– Ulaskom “Opela” u PSA grupaciju, ovaj pristup se neće promeniti. Odnos je regulisan i potvrđen ugovorom između “Dženeral motorsa” i “Opela”, kao novog člana grupacije PSA, tako da će svi vlasnici “ševroleta” moći i dalje da ih servisiraju tamo gde su to do sada činili – kaže Nanadović.

Izvor: Večernje novosti

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *