Otvoren Auto Show Week: U fokusu najnoviji Mercedes S klase i električni automobili (BIH)

auto show week tuzla
Sajam je svečano otvorio premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, a potom je predstavljen najnoviji Mercedes S klase.

Direktor Auto Showa Zlatko Berbić kazao je prisutnima da nije riječ o običnom sajmu automobila, već da žele da to bude šansa da mladi ljudi dođu u prve redove kada je riječ o autoindustriji.

“Fokus nam je na električnim i hibridnim vozilima, jer mi bar imamo iskustva u tome kako se koristi i prizvodi električna energija”, kazao je Berbić, dodavši da će nove tehnologije predstavljati predstavnici Renaulta i Elektroprivrede BiH.

Tokom trajanja Auto Show Weeka posjetioci mogu da obave testne vožnje najnovijih modela automobila, prisustvuju zanimljivim predavanjima iz svijeta auto-industrije ali i učestvuju u nagradnoj igri.

Prvog dana Auto Showa planirana je promocija luksuznih vozila, takozvane business klase. Drugi dan je posvećen promociji novih tehnologija u automobilskoj industriji, promocija električnih i hibridnih vozila, a dan kasnije bit će organizirane i prezentacije za studente.

Današnji sajam nije bio samo salonsko prezentovanje automobila, nego se paralelno radila i društveno odgovorna akcija sa policijom Tuzlanskog kantona.

U petak će na Auto Showu biti održane prezentacije privrednih vozila, dok je subota rezervirana za porodični dan, kada će biti omogućene i testne vožnje posebno za žene.

U nedjelju je na programu tuning show, u sklopu kojeg su predviđene razne animacije i testne vožnje.

Izvor: klix.ba
Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *