Stanje na putevima i vremenske prilike 12.10.2017. (SRB)

yellow-truck-on-autumn-road_1570786431

Nastavlja se period lepog vremena sa svim osobinama Miholjskog leta koje vozačima donose prijatnu vožnju i dobru prohodnost puteva, jedino što magla u jutarnjim ili večernjim satima može biti razlog otežane vožnju na putevima pored reka i u kotlinama. Razlog za opreznijom vožnjom na putevima II i III reda u poljoprivrednim područjima, su intezivni jesenji poljski radovi, kada traktori, ali i ostale
poljoprivredne mašine ostavljaju za sobom zemlju i blato na kolovoz, koje je opasno a posebno noću kada je vidljivost smanjena i ograničena.

Prognoza vremena za danas:

Ujutro sveže, ponegde kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura od 21 do 25 stepeni.

Najave i nejaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 12.10. do 15.11.2017. godine, izvodiće se radovi na izgradnji leve kolovozne trake auto-puta E-75, koji se poklapa sa postojećim državnim putem II A reda broj 258, deonica Grdelica (Gornje Polje) – Caričina Dolina. U toku radova, saobraćaj će se preusmeravati na novoizgrađeni put u nastavku postojećeg puta II A reda broj 258, a sve prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 13.10. do 15.11.2017. godine, zbog radova na državnom putu I B reda broj 23, na deonici Čairi – Osaonica, doći će do potpune obustave u saobraćaju. Alternativni putni pravac je preko mesta Trstenik.

Dana 12.10.2017. izvodiće se radovi na sanaciji asfaltnog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 22, deonica Štavica-Svračkovac, u dužini do 500m pri čemu su radovi pomerljivi duž deonice. Za vreme izvođenja radova, saobraćajni tokovi iz suprotnih smerova će se na kraćim deonicama puta (do sto metara) naizmenično propuštati ručnim regulisanjem saobraćaja sa zastavicama.

Završeni su radovi na zameni asfaltne podloge na delu između mesta Padinska Skela i mesta Dunavac na drž. putu I B reda broj 13, Beograd-Čenta.

Do 12.10.2017. godine u vremenskom periodu od 08 do 17 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovoza na državnom putu II A reda broj 181, na deonici Guča – Kaona, u mestu Kaona. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju (semafori).

Do 14.10.2017. godine do 18h, izvodiće se asfalterski radovi na sanaciji oštećenog kolovoza vozne saobraćajne trake, državnog puta I A reda broj 1, na deonici od petlje Lapovo do petlje Batočina, u smeru Beograd – Niš. U toku trajanja radova celokupan saobraćaj u smeru iz Beograda ka Nišu biće preusmeren preko preticajne saobraćajne trake.

Radovi na sanaciji oštećenja i poprvaci kolovoza planirani su 12.10.2017. na delu drž. putu II A reda broj 147, između Kosmaja i Mladenovac, u blizini mesta Koraćica, dok će zbog istih radova saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila i u petak 13.10.2017. na putu IIA reda br. 155, Dubona-Mladenovac, u neposrednoj blizini mesta Dubona.

Do 13.10.2017. radiće se na zameni asfaltne podloge na delu između mesta Moiravci i mesta Ljig na drž. putu I B reda broj 22. Radovi se izvode u dužini od 500 m, a za vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, ručnim regulisanjem saobraćaja sa zastavicama.

U periodu od 07 do 16h izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje Kolari do petlje Vodanj, u zoni radova od 100 metara, u smeru Niš-Beograd. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz vozne i preticajne saobraćajne trake biće preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Produženi su radovi do 15.10.2017. na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petljama „Sirig“ i „Zmajevo“, na drž. putu I A reda broj 1, do kada će i trajati obustava saobraćaja. Alternativne petlje su „Vrbas-Srbobran 2“ i petlja „Novi Sad“.

Do 20.10.2017. u vremenu od 07 do 18h izvodiće se radovi na popravci havarisane elastične odbojene ograde na delu drž. puta I A reda br. 1 (auto-put E-75 i gradski deo), deonica od petlje „Beograd“ do petlje „Sava Centar“, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, a za saobraćaj će povremeno biti zatvorena leva (brza) ili desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Do 20.10.2017. produžavaju se radovi na popravci asfaltnog kolovoza na državnom putu I B reda broj 21, deonica Divljaka-Ivanjica, mesto Prilike. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Produžavaju se radovi do 18.10.2017. na rehabilitaciji mosta preko Dobrave, na drž. putu IB reda br. 21, na deonici Šabac-Valjevo. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila do 5t. nosivosti, dok vozila preko 5.t. nosivosti koriste obilazni puta prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog radova na izgradnji mosta na trasi auto-puta E-763, doći do povremenih obustava saobraćaja od po 20 minuta i preusmeravanja saobraćaja sa privremene devijacije na državni put II A reda broj 145, deonica Stubline-Lipnjak.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno
obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Inforamcije sa graničnih prelaza:

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta. Na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje zadržavanja su na GP „Kelebija“ sa Mađarskom 120 min, na GP „Batrovci“ – 240 min. i na GP „Šid“ – 60 min.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *