Radovi na putevima za 12.10.2017. (BIH)

radovi na putu makedonija

REPUBLIKA SRPSKA

Na većini puteva u RS saobraćaj se jutros odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima. U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na mjestimičnu maglu. Vozačima skrećemo pažnju i na dionice koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Zastoji ili kraće obustave saobraćaja, mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U periodu od 11.10. 2017. do 14.10.2017. god. izvršiće se vangabaritni prevoz dva puta na relaciji naselje Podgora (Banja Luka)- kamenolom Ljubačevo (R-414). Vozače koji se budu kretali navedenom dionicom pozivamo na oprezniju vožnju i poštovanje ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu M-5,u tunelu Kalovita Brda na  dionici Ljubogošta – Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. (predviđeno je da radovi traju do 31.12.2017.)

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini) Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom (do 31.03.2018).

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U toku su radovi na magistralnom putu m-14.1 na dionci Lončari-granica  RS/BD (Brčko1) i granica RS/BD (Brčko 2) – Donja Bukovica, zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

1.faza – u preiodu od 04.10. do 31.10.2017. godine u kojoj nema značajnih izmjena režima saobraćaja  jer se radovi neće izvoditi na magistralnom putu, pa će doći  samo do usporavanja saobraćaja.

2.faza-u periodu  od 01.11.2017 godine do 30.04.2018. godine u kojoj će doći do preusmjeravanja saobraćaja na obilazni put sa desne strane (iz prvca Brčkog.)

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta M-6.1, na dionici (374 Nevesenje 1 – Nevesinje 2) u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Miniranje i deminiranje terena

Zbog izvođenja deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari  Donji 13  (opstina Doboj),  na mag. putu M- 14,1 Brod- Odžak (do 22. decembra) radnim danima od 8 do 18h, saobraćaj će se odvijati na način 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00h. (Radovi su produženi do 30.10.2017.)

Regionalni putevi

Na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i R-476 dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zabrane

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornikkoji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. Takođe, ova zabrana se od 01.09.do 31.12.2017. godine ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem R-454a od Sopotnika do Drinjače

Puštanjem u saobraćaj dijela  auto puta  “9. Januar “ Banja Luka-Doboj, dionica Banja Luka –Prnjavor, sa uklapanjem na petlju “Mahovljani” autoputa Banja Luka-Gradiška I sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je  u svoju osnovnu funkciju. Na dionici mag. puta M 16-1. Klašnice 1 – Prnjavor u Drugovićima, uspostavljen je poseban režim saobraćaja I postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor.

AMS RS

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi  je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti” –066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj  1285 informacije o stanju na putevima i pomoć na putu  u Republici Srpskoj možete dobiti i mobilni telefon  066/823-000, ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

Zabranjuje se saobraćaj:

  • svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića
  • svim vozilima preko Zelenog mosta
  • svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

AKCIJE AMS RS

 Tradicionalna republička kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća vozače na početak nove školske godine i poziva ih da voze oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza. Ovim putem  obavještavamo  vozače da je u toku tradicionalna kampanja u Republici Srpskoj pod nazivom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ koja će trajati tokom cijele školske godine.

FEDERACIJA BiH

Magla i niska oblačnost ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve na području sjeverne i sjeverozapadne F BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška- Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Danas od 17,00 casova na relaciji Prijedor – Granicni prelaz Gradina izvrsiti vanredni prevoz tereta sirine 3,75m.Mole se vozači da poštuju lica iz pratnje.

Izvor: ams-rs.comna

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *