Stanje na putevima i vremenske prilike 12.10.2017. (MK)

live in truck (1024x768)

Pretežno sunčano i toplo, duva umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura kreće se od 17 do 27 stepeniradovi

Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima. Intenzitet saobraćaja van gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja na ulasku i izlasku iz države. Ove informacije se odnose samo na makedonsku stranu prelaza.

AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i usaglašenost sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. U klisurama i usecima može biti klizišta, pogotovo na putevima: Kočani – Makedonska Kamenica – Delčevo, Vinica – Berovo, Gostivar – Straža, Mavrovo – Debar – Struga, Demir Kapija – Udovo, Katlanovo – Veles, Kruševo – Demir Hisar i Resen – Bukovo.

Na magistralnom putu A2, deonica Kičevo-Ohrid (Preseka-Pesočani) od 2 + 397 km do 3 + 910, došlo je do promene režima saobraćaja usled izvođenja građevinskih radova. Režim saobraćaja je predviđen sa odstupanjima, odnosno preleazak sa jedne na drugu saobraćajnu traku. Promena su počele 16. septembra, a trajaće do završetka radova na izgradnji.

Zbog postavljanja kandelabara na deonici Hipodrom-Kadino, leva saobraćajna traka će biti zatvorena za saobraćaj u periodu od tri meseca.

Na putnom pravcu Negotino-Demir Kapija, na deonici od Negotino do mesta Ostoro, saobraćaj se odvija u dužini od 4km novim auto-putem. Nakon ove deonice saobraćaj se vraća na magistralni put R103.

U Negotinu privremeno je izmenjen saobraćaj, vozila se isključuju sa magistralnog na regionalni put (R-1102) kod raskrsnice Tremnik, od Demir Kapije vozi se regionalnim putem.

Od 17.07.2017 izvode se građevinski radovi, rekonstrukcija desne strane puta od graničnog prelaza Bogorodica do raskrsnice Đevđelija u dužini od 5km. Radovi će trajati 6 meseci.

Izvode se građevinski radovi na rekonstrukciji saobraćajne trake na državnom putu A1, deonica Veles (Štipska raskrsnica) – Gradsko i Gradsko – Veles (Štipska raskrsnica). Saobraćaj će biti izmenjen u periodu do 31.12.2017.

Detaljan izveštaj stanja na putevima možete videti OVDE.

Izvor: Auto-moto savez Makedonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *