Stanje na putevima i vremenske prilike 11.10.2017. (MK)

macedonia1

Sunčano sa malo oblaka. Tokom dana oblačnost će se povećavati. Duva slab do umeren vetar severoistočnog pravca. Najviša dnevna temperatura kreće se između 15 i 24 stepena.

Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima. Intenzitet saobraćaja van gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja na ulasku i izlasku iz države. Ove informacije se odnose samo na makedonsku stranu prelaza.

AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i usaglašenost sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. U klisurama i usecima može biti klizišta, pogotovo na putevima: Kočani – Makedonska Kamenica – Delčevo, Vinica – Berovo, Gostivar – Straža, Mavrovo – Debar – Struga, Demir Kapija – Udovo, Katlanovo – Veles, Kruševo – Demir Hisar i Resen – Bukovo.

Na magistralnom putu A2, deonica Kičevo-Ohrid (Preseka-Pesočani) od 2 + 397 km do 3 + 910, došlo je do promene režima saobraćaja usled izvođenja građevinskih radova. Režim saobraćaja je predviđen sa odstupanjima, odnosno preleazak sa jedne na drugu saobraćajnu traku. Promena su počele 16. septembra, a trajaće do završetka radova na izgradnji.

Zbog postavljanja kandelabara na deonici Hipodrom-Kadino, leva saobraćajna traka će biti zatvorena za saobraćaj u periodu od tri meseca.

Na putnom pravcu Negotino-Demir Kapija, na deonici od Negotino do mesta Ostoro, saobraćaj se odvija u dužini od 4km novim auto-putem. Nakon ove deonice saobraćaj se vraća na magistralni put R103.

U Negotinu privremeno je izmenjen saobraćaj, vozila se isključuju sa magistralnog na regionalni put (R-1102) kod raskrsnice Tremnik, od Demir Kapije vozi se regionalnim putem.

Od 17.07.2017 izvode se građevinski radovi, rekonstrukcija desne strane puta od graničnog prelaza Bogorodica do raskrsnice Đevđelija u dužini od 5km. Radovi će trajati 6 meseci.

Izvode se građevinski radovi na rekonstrukciji saobraćajne trake na državnom putu A1, deonica Veles (Štipska raskrsnica) – Gradsko i Gradsko – Veles (Štipska raskrsnica). Saobraćaj će biti izmenjen u periodu do 31.12.2017.

Detaljan izveštaj stanja na putevima možete videti OVDE.

Izvor: Auto-moto savez Makedonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *