Zatvor za magnet na tahografu

tahograf kartica

Sud u Nottinghamu u Engleskoj dosudio je zatvorsku kaznu poljskom vozaču jer je ustanovljeno da je korištenjem magneta ometao rad tahografa koji onda nije ispravno bilježio vrijeme ni brzinu vožnje.

Također je ustanovljeno da je ometanjem došlo do nepravilnog rada cijelog elektroničkog sustava vozila pri čemu je elektronika “mislila” da vozilo stoji i za vrijeme vožnje što je dovelo do nepravilnog rada ABS i ESP sustava. Usporedbom identičnog vozila bez magneta ustanovljeno je da ni sustav upozorenja o napuštanju vozne trake kao i ni sustav automatskog kočenja nisu radili ispravno.

Kako je je vozač u zatvoru od 21. siječnja, nakon suđenja je pušten na slobodu, ali ove godine neće smjeti voziti te će morati ponovno na vozački nakon isteka kazne. Kamion koji je cijelo trajanje postupka bio “u žici” također je oslobođen jer nije bilo dokaza da je tvrtka za koju je Trzeciak radio bila upoznata s prekršajem.

Njegov odvjetnik je isticao kako je Trzeciak vozač kamiona već 21 godinu i nikada nije skrivio nesreću, ali je sudac obrazlažući presudu rekao kako bi posljedice nesreće da se dogodila mogle biti strašne.

Njegov kolega Kamil Nowaki je dan nakon njega za isto (ne)djelo dobio četiri mjeseca zatvora i šest mjeseci zabrane vožnje, a još dvojica vozača u zatvoru u Engleskoj čekaju suđenje za slične prekršaje.

Izvor: mojisnovi.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *