Stanje na putevima za 15.07.2017. (BIH)

deonica_kragujevac_batocina_-putevi srbije

Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu naše zemlje, dok se na ostalim putevima, jutros saobraća slabijim intenzitetom. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična preticanja.

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja, bilježe se na graničnim prelazima. Posebno izdvajamo izlaz iz BiH na prelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Ivanica, Čepikuće, Neum 2 i Izačić, kao i ulaz u BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Obzirom da je prvi dan vikenda, veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima očekujemo tokom dana.

Deminerski radovi izvode se na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Izvor: BIHAMK

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *