VTK BiH poziva na upis u školu špedicije (BIH)

špedicija

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane kandidate da izvrše prijavu učešća u novom ciklusu FIATA škole špedicije – školska 2017. godina.

FIATA škola špedicije je program edukacije namijenjen uposlenicima kompanija iz oblasti špedicije, logistike, vanjske trgovine, transporta, izvoznicima, uvoznicima i osobama koje žele da se profiliraju u navedenim oblastima. Sektor za edukaciju VTK/STK BiH uspješno organizira FIATA školu špedicije već duže od 10 godina, a u tom periodu je nekoliko stotina kandidata imalo priliku da se educira kroz nastavni plan i program koji je verificiran i odobren od strane Međunarodnog saveza špediterskih udruženja (FIATA).

Proces edukacije se realizira u okviru četrnaest (14) modula nastavnog plana i programa koji je izrađen u skladu sa standardima FIATA-e, a kandidati nakon odslušane nastave imaju mogućnost polaganja ispita s ciljem ostvarivanja prava na izdavanje prestižne FIATA diplome, koja predstavlja međunarodno prepoznati standard za dokazivanje stručnih kompetencija u navedenim oblastima.

Nastava počinje 27. i 28. jula 2017. godine u prostorijama komore u Sarajevu, a dinamika i plan realizacije nastave će biti detaljno dogovoren sa prijavljenim kandidatima.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 25. jul.

Izvor: ekapija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *