Novi Audi A8

audi-a8-3

Na Audijevom skupu u Barseloni predstavljena je nova perjanica kompanije – četvrta generacija modela “A8”, za kojeg se kaže da je do sada najsavršeniji automobil sa četiri prstena.
Novi “A8” koji u kompaniji nosi kodni naziv “D5” predstavio je novi dizajnerski pravac kojeg će se držati u izradi sledećih nekoliko modela, a na “A osmici” mogu da se primete neki elementi i detalji koji su drugačije predstavljeni nego do sad.
Novi “A8” dugačak je 5.172 milimetra i ima međusovinsko rastojanje od 2.998 mm, s tim što će kao i ranije u ponudi biti i produžena “L” verzija, dužine 5.302 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od čitavih 3.128 milimetara, čime je sasvim sigurno omogućen maksimalan komfor za vozača i sve putnike.
Automobil je izrađen 58 odsto od aluminijuma, a sadrži elemnte od čelika, magnezijuma i ugljeničnih vlakana.
Obiluje, naravno, sistemima za bezbednost i asistenciju vozaču najnovijih tehnologija, a biće ponuđen u paleti sa nekoliko benzinskih i dizel motora, od kojih će najsnažniji biti W12 sa šest litara radne zapremine i snagom od 590 KS.
Iako nije zvanično potvrđeno, već je spreman i naslednik S8 kojeg će pokretati 4.0 TFSI motor, koji će razvijati oko 545 konjskih snaga. Zvanična svetska premijera zakazana je za Salon automobila u Frankfurtu.

Izvor: mojauto

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *