Oduzeta mu vozačka – Na putu Nikšić-Kotor vozio brzinom od 193 km/h (CG)

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su juče nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, saopšteno je portalu ,,Volim Podgoricu” iz Uprave policije.

Među tim prekršajima je i drastično kršenje ograničenja brzine kretanja vozilom.

„Naime, vozač R.Z. (29) je, upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Peugeot“, kotorskih registarskih oznaka, počinio teški prekršaj na način što se vozilom, na magistralnom putu Nikšić – Kotor, u mjestu Dragalj, kretao brzinom od 193 km/h iako je ograničenje brzine kretanja na toj deonici puta 80 km/h. Protiv R.Z. je Sudu za prekršaje podneta prekršajna prijava, na licu mesta od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana su, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali 625 prekršajnih naloga, podneli 67 prekršajnih prijava, oduzeli 31 vozačku dozvolu kao i sedam pari registarskih oznaka.

Takođe, uhapšeno je osam nesavesnih vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Službenici saobraćajne policije će nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Saobraćajci na terenu će, u okviru akcije „Helikopter“, od danas pa do kraja leta imati i podršku iz vazduha od strane Aviohelikopterske jedinice MUP-a koja će nadgledati saobraćaj i javljati kolegama iz saobraćajne policije uočene prekršaje.

Izvor: Volim Podgoricu

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *